Veliki farmaceutski div Johnson & Johnson podnosi zahtjev za bankrot prije ‘tsunamija tužbi za cjepiva’

Veliki farmaceutski div Johnson & Johnson podnosi zahtjev za bankrot prije ‘tsunamija tužbi za cjepiva’

Veliki farmaceutski div i proizvođač mRNA cjepiva Johnson & Johnson planiraju podnijeti zahtjev za stečaj prije nego što nadolazeći tsunami tužbi za cjepivo protiv Covida pogodi tvrtku, prema izvješćima.

Johnson & Johnson suočava se s najmanje 18 suđenja pred porotom tijekom sljedeće godine povezanih s tvrdnjama o zaraženom talku u svom legendarnom dječjem puderu, što je navelo tvrtku da razmotri treći stečaj u nadi da će potaknuti globalnu nagodbu.

Od 2016. J&J je pogođen s najmanje 570 milijuna dolara odštete zbog tužbi protiv raka i isplatio je najmanje 2,5 milijardi dolara u nagodbama, prema podacima koje je prikupio Bloomberg.

Prema izvješćima, ti će brojevi vrtoglavo porasti s milijunima ljudi diljem svijeta koji pripremaju tužbe zbog cjepiva.

“Uz sva ta suđenja koja im bulje u lice, naravno da žele da njihova jedinica ponovno padne u stečaj”, rekao je Carl Tobias, profesor sa Sveučilišta u Richmondu koji predaje o masovnim deliktima i pratio je nadolazeće slučajeve.

“Oni igraju na vremenu i izbjegavaju bacanje stotina milijuna dolara na odvjetnike za obranu svih tih suđenja.”

Tisuće Australaca traže milijune dolara odštete nakon obveznog uvođenja cjepiva u zemlji.

Problemi sa srcem i Guillain-Barréov sindrom, prethodno rijetko stanje u kojem imunološki sustav osobe napada periferne živce, skočili su u nebo. Pogledajte:

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp