Sukob između Izraela i Hamasa nastavak je zavjere od 11. rujna

Sukob između Izraela i Hamasa nastavak je zavjere od 11. rujna

Nije teorija zavjere. To je najvjerojatnije objašnjenje informacija koje imamo u ovom trenutku.

Hamasov napad na Izrael 7. listopada bio je početni znak zavjere koju su smislili američki neokonzervativci i Netanyahu da obnove američki napad na Hezbollahove dobavljače u ime Velikog Izraela. Veliki Izrael je cionističko uvjerenje da Izrael obuhvaća područje od Nila u Egiptu do Eufrata u Iraku. Svrha 11. rujna bila je pokrenuti, pod krinkom “rata protiv terorizma”, ratove na koje su pozivali američki neokonzervativci u svojim publikacijama i o kojima nam je govorio general Wesley Clark protiv izraelskih neprijatelja na Bliskom istoku. 

Cilj washingtonskog “rata protiv terorizma” bio je uništiti Hezbollahove dobavljače – Irak, Siriju i Iran. Izrael i neokonzervativci žele uništiti ove tri zemlje jer one Hezbollahu daju novac i oružje koje će omogućiti Hezbollahu da uspješno osujeti pokušaje Izraela da okupira južni Libanon. Izraelu su potrebni izvori vode u južnom Libanonu. S uništenjem iračkog, sirijskog i iranskog režima, otvoreni su putevi prema Velikom Izraelu.

Drugim riječima, nikada nije bilo “rata protiv terorizma”. Američki neokonstruatori su iskonstruirali rat protiv izraelskih protivnika. I to je upravo ono o čemu se radi u ratu protiv Hamasa.

Nemoguće je probiti izraelsku sigurnosnu barijeru bez dizanja alarma. Zavjera je zahtijevala podizanje barijere. Ono što se vjerojatno dogodilo je sljedeće: izraelski agenti koji su se infiltrirali u Hamas dobili su upute da prodaju Hamas u napadu obećavajući da mogu onesposobiti barijeru i iznenaditi Izraelce. 

Netanyahu i neokonzervativci žrtvovali su izraelske živote zbog bijesa nad izraelskim smrtima, silovanjima i izraelskim bebama s odsječenim glavama. Time bi Izrael dobio potporu za uništenje ostataka Palestine i inkorporiranje cijele Palestine u Izrael, čime bi se okončala svaka mogućnost dvodržavnog rješenja dok bi se riješili Netanyahuovi pravni i politički problemi tako što bi od njega postao heroj. koji je konsolidirao Palestinu pod Izraelom.

No radnja ima šire ciljeve, što je otkriveno gotovo trenutnim pojavljivanjem na sceni američkih nosača zrakoplova, 101. zračno-desantne divizije praćene američkim marincima i specijalnim snagama. Naravno, Izraelu ne trebaju ove američke trupe da unište Gazu. Stručnjaci, bilo zbog nedostatka mašte ili služeći funkciji dezinformiranja, racionalizirali su prisutnost američkih snaga kao upozorenje i zaštitni tampon između Izraela i Hezbollaha/Irana.

Razmislite o ovom obrazloženju. Da je Netanyahu shvatio da bi zavjera mogla dovesti Iran/Hezbollah, pa čak i Siriju i iračke dobrovoljce u Izrael, bi li sponzorirao zavjeru koja je pokrenula rat s Hamasom? Odgovor je ne, osim ako on i američki neokonzervativci ne žele dovesti Iran/Hezbollah u Izrael. I oni to žele, zato su američke trupe na tom području. Napad Hezbollaha na Izrael daje neokonzervativcima, koji kontroliraju američki State Department, američki odjel obrane i Vijeće za nacionalnu sigurnost, izgovor koji im je potreban da odustanu od prave svrhe “rata protiv terorizma” – uništiti Siriju i Iran. Irak je eliminiran, ali Sirija i Iran i dalje stoje na putu Izraelu.

Hoće li ova zavjera uspjeti?

Zaplet se temelji na uključivanju Hezbollaha i Irana u rat. Ako nisu uključeni – a Putin daje sve od sebe da to spriječi – američki neokonzervativci nemaju izgovora za širenje rata. Neokonzervativci bi bili u iskušenju krenuti u napad pod lažnom zastavom koji bi pružio izgovor, ali to bi bilo riskantno i ništa poput snaga Hezbollaha koje se slijevaju u Izrael i raketa koje padaju na Izrael iz Irana. Ako neokonzervativci koriste napad pod lažnom zastavom, rezultat Putinovih napora bit će da Iran/Hezbollah izgubi inicijativu, element iznenađenja, i prepusti inicijativu neokonzervativcima. Putinovi napori da obuzda sukob tako bi se pokazali kontraproduktivnima.

Sukob između Izraela i Hamasa ima problema s američkim demokratima. Njihova politika “raznolikost-multikultura-otvorene granice” dovela je muslimane u SAD i u Demokratsku stranku i članove Kongresa. Netko probija neocon barijeru oko Bidena, kao što možemo vidjeti iz Bidenovih nastojanja da ublaži sukob, odgodi izraelsku invaziju na Gazu i upozori Izrael na ponavljanje Hamasovih zločina. Ako Biden uspije obuzdati Netanyahua, a Putin uspije obuzdati Iran/Hezbollah, zavjera će se morati zadovoljiti drugim najboljim što imaju.

Što bi bilo sljedeće najbolje? To bi bilo bombardiranje stanovnika Gaze i protjerivanje istih iz Gaze u sinajsku pustinju u šatorskim gradovima. Izraelci već govore o tome. Drugim riječima, stanovnici Gaze koji prežive postali bi izbjeglice izvan Gaze. To bi ostavilo samo nekoliko izoliranih palestinskih sela na Zapadnoj obali, iz kojih bi preostale Palestince protjerali izraelski doseljenici.

Dakle, moguće je da Izrael uništi Gazu bez invazije, što je, kako stvari stoje, okidač za ulazak Irana/Hezbolaha u sukob. Ono što ne znamo jest može li Putin obuzdati Iran/Hezbollah ako rezultat bude propast Gaze i sva nada za Palestince.

Također ne znamo mogu li Biden i demokrati spriječiti republikance, koji su sada svrstani uz neokonzervativce naklonjene Izraelu, da potaknu rat.

Mnogi republikanci, poput predsjednika Zastupničkog doma Mikea Johnsona, evangelizatori su koji štuju Izrael više nego Boga. Netanyahu i američki evangelisti pozivaju se na biblijska proročanstva kako bi potaknuli Izraelce i Amerikance na eshatološko ludilo. Biden je diskreditiran i ankete pokazuju da je njegova javna podrška preniska da bi mu se omogućio ponovni izbor. Trumpa su izraelske novine Haaretz nedavno opisale kao “najproizraelskijeg predsjednika u povijesti”. Ovo nas ostavlja pred pitanjem: Hoće li prevagnuti Putinovi/Bidenovi napori da obuzdaju sukob ili će prevladati republikanski/evangelistički/neokonzervativni/Netanyahuovi napori da se sukob proširi? Vrijeme će reći.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp