Ivan Pokupec: Djeca bi trebala biti prioritet, a ne kolateralne žrtve

Ivan Pokupec: Djeca bi trebala biti prioritet, a ne kolateralne žrtve

Potpuno je neprihvatljivo koristiti djecu kao sredstvo osvete pri razvodu ili rastavi! Zato inzistiramo na tome da pravni pojam „otuđenje djeteta” mora ostati u Pravnom pojmovniku. Takvi događaji imaju tektonski utjecaj na djetetov život kakav jest, a da ono nije izmanipulirano protiv roditelja. Na to se ne samo treba mrštiti, nego i progoniti!

Također se možete staviti u kožu tog roditelja. Zamislite da ste izgubili godine tog posebnog odnosa sa svojim djetetom jer je vaš bivši partner želio emocionalnu osvetu i/ili financijsku dobit. To je nešto od čega se normalan čovjek nikad ne oporavi…

Vjerujemo da djeca zaslužuju našu zaštitu i najbolju moguću priliku za stabilan odgoj koji uključuje oba roditelja.

Budućnost naše djece je pod opsadom ekstremnih ljevičarskih udruga. Ministrica Malenica, pod utjecajem radikalnih feminističkih ideologija i Istanbulske konvencije, provodi opasne izmjene u našem Kaznenom zakonu i Pravnom pojmovniku. Iako pozdravljamo korake poput uvođenja strožih kazni za gnusne zločine kao što su silovanje i pedofilija, tu vreba sjena ideologije koja izaziva podjele i koja bi mogla uzrokovati dugoročne posljedice za naše društvo.

Predložene reforme nisu samo prilagodbe; prijete prirodnoj obitelji i samoj strukturi našeg društva. Zalažući se za žene kao zasebne pravne entitete kojima je dovoljno tvrditi da se dogodilo zlostavljanje (bez sudskog procesa i pravomoćne presude) i opasno izostavljajući “otuđenje djece” iz Pravnog rječnika – postavljaju opasan presedan. Takve bi promjene mogle otuđiti nebrojenu djecu, ostavljajući ih ranjenima i s emocionalnim ožiljcima za cijeli život!

Ovo je hitno. Dodajte svoje ime našoj peticiji, kojom pozivamo ministra pravosuđa da zaustavi i još jednom razmotri ove opasne promjene.

Vrijeme je presudni faktor. Napor lijevih radikala da se povećaju rodne podjele i ubrizgaju ideologije koje izazivaju podjele u naše zakone imat će trajne učinke.

S nadolazećom izbornom godinom imamo jedinstvenu priliku. Ali potrebna nam je ogromna podrška. Zajedno možemo zaustaviti ove drastične promjene i osigurati da naša djeca žive u društvu koje ih štiti i cijeni, bez obzira na rodne predrasude “progresivnih”.

Djelujte odmah! Budućnost našeg naroda i dobrobit naše djece ovise o tome.

To je više od peticije; to je glasan poziv za očuvanje duše našeg naroda. Zakoni oblikuju budućnost našeg društva i moramo osigurati da su dizajnirani s pažnjom i istinskom brigom za svakog građanina.

Zagovarajmo Hrvatsku u kojoj su prava djece nepovrediva, u kojoj su muškarci i žene istinski ravnopravni i u kojoj činjenice i stručni savjeti vode odluke, a ne radikalne ideologije.

Vrijeme nam izmiče. Potpišite peticiju SADA. Zajedno ćemo stvoriti svjetliju i inkluzivniju budućnost za sve.

S poštovanjem,

Ivan Pokupec i cijeli CitizenGO tim

P.S. Molimo podijelite ovu peticiju s prijateljima i obitelji te ih zamolite da i oni potpišu. Zajedno možemo napraviti razliku!

Više informacija:

Dubravka Hrabar o uvođenju femicida u Kazneni zakon: vrijedi li život žene više nego život muškarca?!

https://narod.hr/hrvatska/prof-dr-sc-dubravka-hrabar-o-uvodenju-femicida-u-kazneni-zakon-vrijedi-li-zivot-zene-vise-nego-zivot-muskarca

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp