Mađarski premijer Viktor Orbán opisao je Europsku uniju kao “lošu suvremenu parodiju” Sovjetskog Saveza

Mađarski premijer Viktor Orbán opisao je Europsku uniju kao “lošu suvremenu parodiju” Sovjetskog Saveza

S Poljskom koja je podlegla mamcu globalizma i bivšim liberalnim premijerom Donaldom Tuskom koji se vraća na vlast, Mađarska je sljedeća nacionalistička meta u Europskoj uniji.

Premijer Viktor Orbán otvorio je kampanju za europske parlamentarne izbore iduće godine kritizirajući očiglednu autoritarnost EU-a koju je usporedio s drugom “unijom” iz prošlosti: Sovjetskim Savezom.

Guardian je izvijestio :

“U Veszprému je mađarski premijer Viktor Orbán govorio o mjerama vladavine prava EU-a protiv Mađarske i nazvao Bruxelles lošom parodijom.

‘Srećom Bruxelles nije Moskva – Moskva je bila tragedija, Bruxelles je samo loša suvremena parodija. Morali smo plesati kao što je Moskva zviždala. Čak i da Bruxelles zasvira, plešemo kako hoćemo, a ako nećemo, ne plešemo.’

No dok je Sovjetski Savez bio beznadan, EU nije, rekao je premijer, ukazujući na europske izbore sljedeće godine.

‘Moskva je bila nepopravljiva, ali Bruxelles i Europska unija mogu se popraviti’.

Orbán je u ponedjeljak pojačao kritike čelnika bloka nakon 13 godina na vlasti u stalnoj borbi protiv globalističkih politika EU-a kao što su LGBT i migracija.

Također je pojačao državnu kontrolu nad nevladinim organizacijama, akademicima, sudovima i medijima kako bi spriječio liberalnu infiltraciju.

Liberali su u Budimpešti prosvjedovali protiv Orbánove agende. Neki strahuju da bi Mađarska mogla u potpunosti napustiti EU, što je premijer više puta odbacio.

Reuters je izvijestio :

“EU je obustavila isplate milijardi eura Mađarskoj zbog zabrinutosti za vladavinu prava, komplicirajući napore nacionalističkog vođe da se nosi s najdužom tehničkom recesijom u zemlji od početka suvremene evidencije.

‘Povijest se ponekad ponavlja. “Srećom, ono što je prvo bila tragedija, drugi put je u najboljem slučaju komedija”, rekao je Orbán pristašama u govoru povodom obilježavanja godišnjice neuspjelog mađarskog ustanka protiv sovjetske vlasti 1956. godine.

Gospodarska situacija nije dobra, s EU fondovima u neizvjesnosti, najvišom inflacijom u EU i visokim kamatama koje štete gospodarstvu.

Mađarska vlada također odbija ubrzavanje pristupnih pregovora s Ukrajinom u EU.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp