Spaljivanje Covid maski u Njemačkoj se nastavlja

Spaljivanje Covid maski u Njemačkoj se nastavlja

I dok se oni koji su profitirali na koronskim godinama raduju sljedećoj “pandemiji” na kojoj bi mogli profitirati, tragovi stare još se moraju ukloniti: pokrajina Sjeverna Rajna-Vestfalija mora spaliti tone zaštitnih materijala koji su bili u izobilju kupljeni na trošak poreznih obveznika. Razlog za to je taj što je spomenutim artiklima istekao rok trajanja i zato moraju biti uništeni. Gledajući korona maske kako gore, mi zapravo gledamo novac poreznih obveznika koji izgara samo zato jer vlade nisu bile odgovorne i racionalne u svojim megalomanskim narudžbama zaštitnog materijala. Dosta je bilo samovoljnog raspolaganja novcem poreznih obveznika.

Tijekom “korona pandemije” nabavljene su ogromne količine zaštitne opreme, uključujući zaštitne maske. Mnogim je proizvodima sada istekao rok trajanja i moraju se zbrinuti. Ministarstvo zdravstva Sjeverne Rajne-Vestfalije sada je objavilo da će zaštitni materijal vrijedan 33,3 milijuna eura biti spaljen, uključujući haljine, odijela, maske, rukavice i vizire. Traže se odlagači.

Uprava okruga Düsseldorf traži tvrtku za zbrinjavanje 3600 paleta materijala. Prema Ministarstvu zdravstva, ostale četiri okruga također moraju sortirati i spaliti više od 1000 paleta zaštitne opreme u svojim skladištima.

Ostalo je 3,5 milijuna maski koje su još uvijek upotrebljive. Trenutno nema planiranih novih kupnji. Državna vlada je naglasila da je podijeljeno i 90 posto opreme kupljene tijekom pandemije. Za zbrinjavanje neiskorištenih materijala odgovorna su tijela koja su ih preuzela…

U ljeto je savezna vlada već planirala uništiti najmanje 755 milijuna zaštitnih maski od korone – najmanje 660 milijuna certificiranih kirurških maski i oko 95 milijuna certificiranih FFP2 maski – s isteklim rokom valjanosti. Prema medijskom izvješću, troškovi za to procijenjeni su na gotovo 7 milijuna eura.

Tako to biva kada se novac poreznih obveznika bezobzirno troši u vrlo velikim razmjerima. Prekomjerna nabava zaštitne opreme i doza cjepiva te uništavanje proizvoda nakon isteka roka valjanosti košta porezne obveznike milijune i milijune.

Neodgovornost vladajućih do novca poreznih obveza doista iritira. Nikako da shvate da to nije njihov novac, već novac svih nas i da s tim novcem trebaju postupati odgovorno bez obzira o kojoj se zemlji radilo, a ne krajnje neodgovorno i samovoljno. Treba pitati narod želi li potrošiti na nešto ili ne, a ne samovoljno bacati novce koje narod htio-ne htio mora davati u proračun. Sve u svemu – užas i sramota. Jad i bijeda. U što se sve troše naši novci, što na lokalnoj, što na globalnoj razini…

Korona profiteri su svoje zaradili, njima je pandemija došla kao naručena i njih sigurno nije briga što se sada njihovi proizvodi uništavaju i bacaju – njima je samo bilo bitno da ih prodaju, a prodavali su ih državama. Jednom kada su ih prodali, njihova je zarada je tu i više ih nije briga što će biti s tim proizvodima. Svakom proizvođaču najvažnije je prodati proizvod. Sada se samo mogu nadati da će propaganda neke sljedeće pandemije uspjeti dovoljno prestrašiti ljude i uvjeriti ih da moraju imati vizire, skafandere, rukavice, zaštitna odijela, maske i što sve ne. Bože, oslobodi.

Svi proizvođači tih zaštitnih materijala za pandemije morali bi znati, ako se bave prodajom, da je u prodaji općenito najveći uspjeh ponovno prodati proizvod ili uslugu. Kada svoje proizvode uspiju ponovno prodati, tek tada mogu računati na to da su uspjeli. Hoće li im to poći za rukom, pokazat će vrijeme. Većina tih tvrtki koje se bave masovnom proizvodnjom zaštitnih materijala očito ne zna puno o prodaji, ako se već sada bave proizvodnjom materijala za sljedeću pandemiju, jer teško da će u prodajnom smislu uspjeti ponovno prodati toliku količinu svojih proizvoda raznim državama diljem svijeta. Narod je ogorčen na količinu baćenog novca, mediji su to također detektirali, tako da će vlade morati biti racionalnije u svojim narudžbama ako do toga uopće dođe. 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp