Ines Knežević – Komentari na društvenim mrežama

Ines Knežević – Komentari na društvenim mrežama

Bilo bi kulturno i fer da komentari ispod bilo čije objave budu kratki i jasni. Kad netko piše romane u komentarima onda je bolje da si sam napiše svoju vlastitu objavu, a ne da autor prve objave mora potrošiti pola sata da pročita i shvati što je dotični komentator htio reći.

Ponekad trebam uložiti ogromnu koncentraciju da pročitam i dobro shvatim mnogobrojne traktate ispod svoje objave. Tada se osjećam kao učitelj koji je došao kući i koji treba pregledavati učeničke zadaćnice.

Iskreno, ne da mi se trošiti toliko mnogo energije da do mene dođe jedna prosta poruka. Oni koji vole pisati preduge komentare moraju shvatiti da snaga poruke nije u kvantiteti nego u kvaliteti same poruke. Oštar i jasan odgovor ima mnogo veću snagu od nepotrebnog širenja teme. Ponekad se s malo riječi može izreći više nego s puno njih. 

Uostalom nije ni normalno da komentar bude duži od same početne objave. Ako ste nadahnuti nekom temom napišite svoju objavu pa diskutirajte s ljudima do mile volje.

Nadam se da će ova moja molba naići na vaše razumijevanje jer mi nije cilj prigovarati i praviti se pametna nego samo želim da me se oslobodi dodatnog i nepotrebnog zamaranja. Nisam uvijek u punoj koncentraciji niti u punoj energiji. Stoga ako se zna red svima će biti lakše.

P.S. Od danas svaki komentar koji prelazi tri rečenice preskačem i ne odgovaram na njih.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp