Coca – Cola potvrdila da je Romerquelle kriv za trovanje u Rijeci, no pojavila su se i 2 nova slučaja trovanja u Zagrebu

Coca – Cola potvrdila da je Romerquelle kriv za trovanje u Rijeci, no pojavila su se i 2 nova slučaja trovanja u Zagrebu

Coca Cola potvrdila da je Romerquelle kriv za trovanje u Rijeci, no pojavila su se i 2 nova slučaja trovanja u Zagrebu.

Nakon što je u riječkoj bolnici ranije hospitalizirana osoba zbog sumnje na kemijsku ozljedu jednjaka zbog konzumacije kontaminirane mineralne vode u jednom kafiću u Rijeci, večeras su potvrđena dva nova slučaja trovanja, a pacijenti su smješteni u KBC-u Zagreb.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo u utorak popodne je primio uzorke bezalkoholnog pića koje im je dostavila Sanitarna inspekcija nakon očevida u riječkom kafiću gdje je nedavno pozlilo jednoj osobi te će rezultati analize biti dostavljeni Državnom inspektoratu.

Podsjetimo: Coca Cola je ranije priznala da je trovanje u Rijeci koje policija i DORH istražuju izazvao njihov proizvod, aromatizirana voda Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate u bočici od 330 mililitara.

“Svjesni smo izoliranog slučaja povezanog s jednom staklenom bočicom Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml. Izražavamo našu duboku zabrinutost i nadamo se brzom i potpunom oporavku osobe uključene u ovaj slučaj. U potpunosti smo otvoreni za suradnju sa svim nadležnim tijelima”, rekli su za Index. Slučaj se nakon mjesec dana raspleo kad su društvenim mrežama počeli kružiti screenshotovi poruka koje je na mnogo brojeva poslala još nepoznata osoba. U porukama se ljude upozorava da se u KBC Rijeku javilo više osoba sa simptomima kemijskih opeklina jednjaka i želuca koji su konzumirali bezalkoholno piće “renomiranog svjetskog proizvođača” i da je “u prodaju puštena serija bočica koje su čišćene kiselinom i nakon toga nisu adekvatno isprane.”

Policija je dan nakon što je vijest o porukama objavljena na lokalnim portalima potvrdila da istražuje dva slučaja trovanja aromatiziranom vodom u riječkim lokalima, a KBC Rijeka potvrdio je jedan slučaj trovanja, a Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije da upravo analizira uzorke vode uzete iz više riječkih lokala. Podsjetimo, sve je počelo 10. listopada kad je televizija RTL objavila priču o Puljaninu Stanku Lakoviću, koji je u svibnju sa suprugom ručao u jednom riječkom restoranu.

Gosti su za piće naručili vode s okusom, koje su na stol došle u originalnim bočicama. No čim je gospodin Laković popio par kapi vode, osjetio je da mu grlo i želudac gore. Pozvana je hitna pomoć, koja mu je morala spašavati život jer je, utvrdili su liječnici, Laković u bočici umjesto aromatizirane vode dobio korozivno sredstvo, neku vrstu kemijske kiseline. Da je popio malo više, vjerojatno bi umro.

Lakovićeva supruga vratila se u restoran i tražila bocu i čašu iz koje je njen muž pio. Osoblje joj ih nije htjelo dati. Nakon što je platila račun, vidjela je da su s računa izostavljene vode s okusom. Lakovići su tužili restoran, a Državno odvjetništvo objavilo je da je pokrenulo izvide. Primorsko-goranska policija službeno je potvrdila da su 4. studenog dobili dojavu da je gostu jednog lokala u centru rijeke pozlilo nakon što je popio bezalkoholno piće i da je hitno prevezen u riječku bolnicu. Policija je napravila očevid i predala informacije DORH-u i inspekcijama. Policija je objavila da su joj prijavljena dva slučaja trovanja Romerquelleom.  

Svakako treba napomenuti da je Otrovana voda Romerquelle samo posljednji slučaj, pogledajte koliko je još štetnih proizvoda nađeno na domaćim policama.

U hrani i piću su pronađene razne štetne bakterije, pesticidi, teški metali… Koliko ih još ima na policama te ih konzumiramo svaki dan, nitko ne zna. 

Uistinu je predug popis proizvoda koje je Državni inspektorat  uklonio s polica trgovačkih centara samo ove godine a koji nevjerojatno štetni za ljudsko zdravlje. Slučaj vode ‘Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml.’ zbog kojeg su stradali ljudi u Zagrebu i Rijeci, samo je zadnji u nizu. 

Podsjetimo, društvenim mrežama kolaju brojne poruke u kojima se navodi da se navodno nekoliko osoba teško otrovalo mineralnom vodom u riječkim ugostiteljskim objektima pa im je pružena liječnička pomoć. Oglasili su se iz Coca-Cole, koja se spominjala u porukama, i potvrdili da je jedan slučaj povezan s njihovim pićem.

Ovo je međutim samo zadnji slučaj otrovane ili neispravne hrane i piće. O ostalima mediji izvještavaju svakodnevno, na to se više nitko ni ne obazire.

Na web stranicama Agencije za poljoprivredu i hranu može se vidjeti koliko je puta hrana povlačena s polica trgovina zbog njene štetnosti. Samo u listopadu 8 proizvoda. A za cijelu godinu popis je nevjerojatno dug:U proizvodima su pronađene razne štetne bakterije, pesticidi, teški metali…

Zanimljivo je kako se većinom radi o uvoznim, stranim proizvodima, no, nađe se među njima i domaćih artikala.

No, radi se samo o onim štetnim proizvodima koji su pronađeni. Koliko ih još ima na policama te ih konzumiramo svaki dan, nitko ne zna.

OVDJE možete vidjeti cijelu listu onih pronađenih.. Zgroziti će te se što zapravo jedemo i pijemo…

IZVOR 

IZVOR

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp