Ernst Wolf: Izraelska vlada provodi monstruozan zločin protiv čovječnosti, a mi se nalazimo na rubu Trećeg svjetskog rata

Ernst Wolf: Izraelska vlada provodi monstruozan zločin protiv čovječnosti, a mi se nalazimo na rubu Trećeg svjetskog rata

Ernst Wolff je njemački pisac i nezavisni novinar, čije se knjige bave recipročnim odnosima između politike i biznisa, posebno monetarne i financijske ekonomije. Njegova knjiga “Weltmacht IWF: Chronik eines Raubzuges” bila je na Spiegelovoj listi bestselera za knjige iz oblasti ekonomije, dok je “Finanztsunami” bio bestseler broj 1 u poslovnom dijelu magazina “Manager”.

Država Izrael je osnovana 1948 godine i to na palestinskom teritoriju, a osnivanje i prve godine države zahtijevale su da se otprilike pola milijuna Palestinaca protjera s tog područja.

Dakle, cijela stvar je zapravo nastala kao rezultat nasilja i jasno je naravno da to ne ostaje bez posljedica.

A posljedica je bila da su formirane mnoge palestinske grupe otpora. Zatim su se spojile 1964. godine i formirale PLO – Palestinski oslobodilački front.

Taj palestinski oslobodilački front je dugo vremena zauzeo ulogu velikog protivnika Izraela, u to vrijeme pod Yasserom Arafatom koji je bio vrlo poznat.

Onda je utjecaj PLO-a opao, zatim je osnovan Hamas, to je bilo 1987 godine i ono što je tu zanimljivo je d aje Hamas u početku podržavan od strane Izraela i to kao protivnik PLO-a.

Dakle, to je bio princip: „Zavadi pa vladaj“. Onda je Hamas došao na vlast, mislim 2006. ili 2007. godine. Dakle, onda su pobijedili na izborima u Palestini i od tada smo imali tamo stalne sukobe.

Ali morate znati da je te stalne sukobe uvijek raspirivala izraelska strana. Dakle izraelska strana je vodila ovu politiku naseljenika. Ona je Palestince posebno u pojasu Gaze, držala u zatvoru otvorenog tipa.

Dakle, Pojas Gaze, tu živi 2,2 milijuna ljudi na površini Munchena. Tu Izraelci vode glavnu riječ, cijelo područje su zagradili, okolo je napravljena ogromna ograda, tu vladaju neopisivi uvjeti.

I kad god je ispaljena raketa s ovog područja, Izraelci su odgovorili s osvetom i pritom usmrtili mnogo civila…  

Dakle, ono što je zanimljivo je da se trenutno piše samo o ovih 1500 mrtvih, izazvanih napadom Hamasa, ali da je bilo desetine tisuća mrtvih Palestinaca u proteklih nekoliko godina, da je to bila zapravo svakodnevna pojava, da su streljana i palestinska djeca, o tome se uopće ne izvještava.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp