Milanović nakon masovnog trovanja u Hrvatskoj: „To piće više nitko neće piti, a oni će itekako platiti svoju cijenu“

Milanović nakon masovnog trovanja u Hrvatskoj: „To piće više nitko neće piti, a oni će itekako platiti svoju cijenu“

Milanović nakon masovnog trovanja u Hrvatskoj: „To piće više nitko neće piti, a odgovorni će itekako platiti svoju cijenu“

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović rekao je da nitko neće piti piće nakon čije je konzumacije više ljudi zatražilo liječničku pomoć te da će proizvođač platiti odgovarajuću cijenu i trebat će mu “vrijeme da se vrati na tržište”. 

„Napravili su zalihe. Znam, to zvuči vrlo blago onome tko ga je obolio, ali to je ozbiljna pogreška i platit će se”, rekao je Milanović osvrnuvši se na slučajeve ozljeda nakon konzumacije gaziranih pića “Romerkel” i “Coca- Cola”, nakon čega je tvrtka koja proizvodi, prema nalogu Inspektorata Hrvatske, s tržišta povukla ograničene serije ovih pića

Na pitanje novinara jesu li institucije trebalo ranije da obaveste javnost, nakon što su dobile saznanja o prvom slučaju u Rijeci, Milanović je rekao da smatra da bi takva informacija trebalo odmah da bude podeljena s onima koji treba da uzbune javnost, javili su hrvatski mediji.

“Zapravo, ne znamo ima li još takvih toksičnih proizvoda u opticaju. Opasno je po život”, rekao je Milanović.

„Koka-kola“ je objavila koja pića povlači iz prodavnica u Hrvatskoj nakon što su potvrđeni slučajevi trovanja u Hrvatskoj.

“Nakon nedavnih događaja, poduzimamo korake za zaštitu javnog zdravlja. Iz prometa privremeno povlačimo jednu seriju ‘Coca-Cola Original Taste’ 500 mililitara u plastičnoj ambalaži prema Usmenom rješenju Državnog inspektorata Republike Hrvatske, serija proizvoda ‘Coca-Cola Original Taste’, gazirano bezalkoholno piće , 500 ml PET proizvedeno 11. listopada 2023. s rokom trajanja do 11. travnja 2024.”, priopćili su iz Coca-Cole.

Iz ove tvrtke istaknuli su da su, iako interna analiza nije pokazala nepravilnosti u proizvodnji i proizvodima, donijeli odluku o privremenom povlačenju dviju ograničenih serija “Romerkel Emmotion Blueberry Nar 330 mililitara u staklenoj ambalaži do kraj službene istrage, a riječ je o serijama proizvedenim 27. svibnja ove godine (vrijedi do veljače 2024.) i 22. lipnja ove godine (vrijedi do ožujka 2024.).

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp