‘Ne može nam nitko ništa, jači smo od sudbine’ – tako razmišljaju političari, dok se ne dogodi tragedija koja ih u trenu uvjeri u suprotno

‘Ne može nam nitko ništa, jači smo od sudbine’ – tako razmišljaju političari, dok se ne dogodi tragedija koja ih u trenu uvjeri u suprotno

Prije nego što počnem iznositi svoje mišljenje, želim izraziti sućut obitelji poginulog gospodina u recentnoj prometnoj nesreći. Kao vozač u proteklih 26 godina susreo sam se s raznim vremenskim nepogodama tijekom vožnje. Od svih maglu smatram najviše nepredvidljivom. Prema njoj imam neko strahopoštovanje, dok se vozite kroz maglu situacija se mijenja doslovno iz metra u metar.

U jednom trenu vidite kojih 100 metara ispred sebe, a onda vam u sekundi magla postane toliko gusta da jedva vidite i metar ispred haube auta. Upravo zbog toga nikad, ali nikad se ne upuštam u pretjecanja sporijih vozila ispred sebe na dvosmjernoj cesti kad je oko mene gusta magla. Na autocesti je druga priča. Iako i tamo ima kretena za volanom koji ne mare na svoju sigurnost, a kamoli na sigurnost drugih.

Nedavno sam vozio autocestom ZG-KA po magli koja i nije bila toliko gusta i uočio par kretena koji se voze autocestom 80 km/h u novijim automobilima s uključenim dnevnim svjetlima. Kako takvima objasniti da s upaljenim dnevnim svjetlima zadnja pozicijska svjetla nisu upaljena i da time pogotovo u magli pa i mraku riskiraju nalet drugog vozila na njih? S druge strane postoje isto kamikaze na autocesti koji kad je magla voze toliko brzo kao da je sunce ne uzimajući u obzir da mogu naletjeti na sporije vozilo ispred sebe (slučaj Čačić).

Ministar Banožić se navodno žurio u lov i bahato zanemarujući opću sigurnost sebe i drugih sudionika u prometu pretjecao kamion, a da se pritom nije uvjerio da ga može sigurno pretjeći. Bahata osoba uvijek stavlja sebe u prvi plan pod motom “tko mi što može”, ne obazirući se na činjenicu da svojim postupcima može utjecati na tuđe živote.

Nažalost, zbog njegove krivnje ugašen je još jedan život. Ni afere oko stanova, ni natječaja, ni nesposobnosti nisu ga koštale fotelje. Koštalo ga je to što je izazvao prometnu nesreću sa smrtnim ishodom i pritom zadobio teške ozljede. Dakle Plenković ga je smijenio jer ga mjesecima neće biti na radnome mjestu.

Da je ova Vlada odgovorna i socijalno osviještena, platila bi kompletan posljednji ispraćaj preminuloga zbog bahate greške koju je počinio jedan ministar u Vladi. Nažalost, nastradao je mali čovjek koji je samo mirno živio svoj život i skrbio za svoju obitelj.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp