Kanadska detektivka Helen Grus na meti je vlastitih kolega jer se usudila dovesti u pitanje ulogu ‘Covid cjepiva’ u smrti 9 beba

Kanadska detektivka Helen Grus na meti je vlastitih kolega jer se usudila dovesti u pitanje ulogu ‘Covid cjepiva’ u smrti 9 beba

Putovanje detektivke Helen Grus u otkrivanju istine iza smrti dojenčadi koja je vjerojatno povezana s cjepivima protiv COVID-19 kulminira u suđenju zasjenjenom optužbama za napad na policiju.

U nedavnom intervjuu s umirovljenim policijskim detektivom Toronta Donaldom Bestom, detaljno se raspravljalo o tekućem suđenju detektivki Helen Grus iz Jedinice za seksualno zlostavljanje i zlostavljanje djece (SACA) Policijske službe Ottawe. Intervju baca svjetlo na suđenje koje karakterizira kaos, optužbe za nedolično ponašanje i potencijalni sukob interesa koji je podigao obrve.

Ročišta su, kako je opisao Best, bila burna, a činilo se da je sud izvan kontrole. Prema Bestu, tužiteljica, Vanessa Stewart, koristila je prigovore kao učinkovitu taktiku da spriječi obranu u iznošenju svojih dokaza. Kaos se, međutim, proteže izvan proceduralnih pitanja, zadirući u srž predmeta suđenja.

Detektiv Grus optužen je za pokrajinski prekršaj pod diskreditirajućim ponašanjem, prema Zakonu o policijskim službama Ontarija. Optužba proizlazi iz tvrdnji da je Grus provodila neovlaštena istraživanja potencijalne veze između mRNA cjepiva, cijepljenih majki i iznenadne neočekivane smrti dojene djece. Best naglašava da je Grus samo istraživala tu mogućnost bez izvlačenja zaključaka.

Međutim, suđenje je dobilo zapanjujući preokret kada je otkriveno da je tužiteljica Vanessa Stewart šogorica jednog od glavnih svjedoka optužbe, detektiva Stewarta. Ovo otkriće, koje mnogi smatraju ozbiljnim sukobom interesa, šokiralo je prisutne i novinare. Unatoč sukobu, suđenje se nastavilo, a Vanessa Stewart suočena je s optužbama za nedolično uplitanje i unakrsno ispitivanje svoje šogorice.

Dodatno komplicirajući stvari, Grus je optužena da joj je službenik za suđenje uskratio vlastite bilješke o istrazi, potez koji obrana smatra ozbiljnim uskraćivanjem pravilnog postupka. Postupak suđenja, obilježen prigovorima i sukobima, doveo je do pitanja o nepristranosti pravnog procesa.

Best tvrdi da je situacija eskalirala do točke u kojoj bi, na kaznenom sudu, slučaj mogao biti odbačen, a i tužitelj i sudac bi se suočili s istragama svojih profesionalnih nadzornih tijela. Suđenje opisuje kao farsu, izražavajući zabrinutost da bi na kraju moglo dovesti do viših sudova.

Osim toga, intervju se dotiče umiješanosti novinarke CBC-ja Shaamini Yogaretnam, koja je navodno usmjeravala istragu policije u Ottawi i prijetila im neminovnim člankom. Best tvrdi da je CBC kontrolirao narativ, utječući na postupanje policije u procesu.

Kako je suđenje u pauzi do 8. siječnja 2023., obrana čeka priliku za izvođenje vještaka. Tužiteljstvo je, međutim, signaliziralo nevoljkost pribavljanja dokaza povezanih sa smrtonosnošću ili štetnim učincima cjepiva, postavljajući pitanja o predanosti suđenja otkrivanju istine.

U očima detektiva Donalda Besta, suđenje detektivki Helen Grus postalo je sporan i zamršen pravni spektakl s ozbiljnim implikacijama na pravosudni sustav i potragu za istinom.

Ključno je da svi shvate ključni aspekt ovog suđenja: detektivka Grus, trenutno je suočena s optužbom za diskreditirano ponašanje jer je ispitivala jesu li majke preminule djece primale eksperimentalne injekcije genske terapije mRNA/DNA – poznate po tome što uzrokuju smrt dojenčadi – primijenila je pritom identičnu metodologiju pomoću koje je uspješno riješila prethodno neispravan slučaj silovanja.

Detektivka Grus dobila je pohvale od svog odjela za rješavanje slučaja hladnog silovanja, što ukazuje na to da se čini da je problem u ovoj istrazi više politički nego metodološki. Kao što je istaknuo gore istaknuo umirovljeni detektiv Best, ova situacija ima implikacije na cijeli policijski krajolik, kako sada tako i u budućnosti.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp