Njemački mediji okreću ploču i sada tvrde da su u borbi za svoje živote, i pritom mole vlasti da deportiraju sve ilegalne migrante iz zemlje

Njemački mediji okreću ploču i sada tvrde da su u borbi za svoje živote, i pritom mole vlasti da deportiraju sve ilegalne migrante iz zemlje

U snažnom ekspozeu novinar Julian Reichelt otkriva alarmantnu krizu u Njemačkoj, razotkrivajući posljedice otvorenih granica i masovne ilegalne migracije dok se nacija bori političkom elitom odvojenom od stvarnosti i molbom da ukloniti one koji se nikada neće integrirati i prijetiti budućnosti, vrijednostima i slobodama zemlje.

U nedavnoj i alarmantnoj epizodi njemačkog informativnog programa “Achtung Reichelt,” novinar Julian Reichelt rasvijetlio je sve dublju krizu u Njemačkoj, gdje su pristaše Hamasa otvoreno izašle na ulice, skandirajući za slobodnu Palestinu i šokantno, pozivajući na smrt od Židova. Ozbiljnost situacije pojačava spoznaja da se integracija milijuna imigranata iz trećeg svijeta smatra nemogućom.

Program je započeo otkrivanjem videa koji je jasno ilustrirao odvojenost političke elite od surove stvarnosti na njemačkim ulicama. U pozadini migrantskih marševa i uznemirujućeg prizora talibanskih zastava koje se vijore u njemačkim gradovima, borbenih pokliča i urlajućih ratnih objava, gradonačelnik Berlina, Kai Wegner, uhvaćen je kako pleše u svom smokingu, naizgled ravnodušan prema nasilnim migrantskim previranjima zahvativši njegov grad.

Reichelt je naglasio hitnost situacije, izjavljujući: “Ako još postoji šansa za integraciju, to bismo najviše mi bili ti koji bismo se morali integrirati.”
Naslikao je distopijsku sliku budućeg kalifata u kojem su njemačka djeca prisiljena podvrgnuti stranim vjerskim normama u svim područjima javnih prostora ako ne žele biti povrijeđena.

Program je izravno svaljivao krivnju na bivšu njemačku kancelarku Angelu Merkel, njezine sljedbenike i njihove nasljednike, optužujući ih da su uništili Njemačku fatalno pogrešnom migracijskom politikom. Poziv na hitno zatvaranje granica i utvrđivanje postao je snažan poklič da se spasi ono što je ostalo od nacije.

Dramatične scene s ulica Berlina bile su živopisno uhvaćene, prikazujući migrante koji se zalažu uspostavu kalifata. Šokantno, gradonačelnik Kai Wegner prikazan je kako pleše u svom smokingu, naizgled nesvjestan nemira koji se odvijaju u njegovom gradu.

Program se nije libio kritizirati političke vođe zbog njihovog neuspjeha u razumijevanju i rješavanju krize, povlačeći paralele s prošlim incidentima u kojima su vođe propustile poduzeti odlučnu akciju u sličnim situacijama.

Reichelt je kritizirao blagu reakciju na prijeteće migrantske prosvjede, oštro ga suprotstavljajući snažnom gušenju drugih prosvjeda samo dvije godine ranije, uključujući prosvjede za građanska prava i protiv pogrešne obveze cijepljenja. Program je tvrdio da je dopuštanje demonstracija koje pozivaju na uništenje Njemačke neprihvatljivo, dovodeći u pitanje iskrenost izjava političkih vođa.

Jezik kojim su se služile političke osobe kritiziran je kao izvan dodira s ozbiljnošću situacije. Program je ustvrdio da je borba za budućnost Njemačke u tijeku, a građani se osjećaju napuštenima u zemlji praznih riječi.

U programu su bile detaljne izjave raznih političara, uključujući premijera Sjeverne Rajne-Vestfalije Hendrika Wüsta, koji je izjavio da su oni koji se zalažu za kalifat jednostavno bili u krivu u Njemačkoj. Reichelt je doveo u pitanje učinkovitost takvih izjava u odvraćanju migranata koji žele osvojiti Njemačku.

Kao odgovor na ozbiljnost situacije, program je tvrdio da politički jezik i poduzete akcije moraju biti u skladu s težinom okolnosti, navodeći:

“Usred smo borbe za naše živote. Usred smo bitke za sve ono što nam je blisko i drago, za sve ono zbog čega vrijedi živjeti u ovoj zemlji. Bezuvjetno ćemo braniti našu zemlju i slobodnu budućnost naše djece. Zaustavit ćemo svakoga tko je došao ovamo da uništi ono što smo izgradili. To bi bio jezik koji ovi fanatici razumiju, a upravo to bi policija morala provoditi, ako treba i nasiljem. Još jednom smo u borbi za život.”

Program istražuje uznemirujuće slučajeve njemačkih političara koji podupiru migrantsko širenje, dodatno pogoršavajući krizu u zemlji. 

Reichelt je optužio medije, posebice ARD i ZDF, da su pridonijeli krizi potiskivanjem suprotnih mišljenja i predstavljanjem pristranog narativa. Osobe poput Anne Will, Louisa Klamrotha, Anje Reschke i Georga Restlea izdvojene su kao provoditelji Merkelizma, optužene da zarađuju na lažima i potiskivanju stvarnosti.

Emisija je završila gorljivim pozivom građanima da podijele video i ostanu čvrsti pri svojim uvjerenjima, tvrdeći da nisu sami u svojim mišljenjima. Poruka je potaknula gledatelje da se ne ispričavaju o svojim uvjerenjima pred propagandom, svetosavljem i licemjerjem u politici.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp