Bibi Netanyahu prijeti SAD-u “11. rujna” ako Izraelu ne bude pružena bezuvjetna podrška

Bibi Netanyahu prijeti SAD-u “11. rujna” ako Izraelu ne bude pružena bezuvjetna podrška

Tijekom gostovanja na  Fox Newsu  s urednikom Seanom Hannityjem ovog tjedna, premijer Bibi Netanyahu je zaprijetio Sjedinjenim Državama napadima islamista ukoliko Bidenova administracija odbije podržati izraelsku ofenzivu u Gazi.

“Moramo pobijediti ne samo zbog nas, već i zbog Bliskog istoka, zbog naših arapskih susjeda”, rekao je Netanyahu u intervjuu. “Znate što, za dobrobit stanovnika Gaze koje drži ova mračna tiranija koja im je brutalizirala i donijela im samo krvoproliće, siromaštvo i bijedu.”

“Moramo pobijediti kako bismo zaštitili Izrael. Moramo pobijediti kako bismo zaštitili Bliski istok. Moramo pobijediti za dobrobit civiliziranog svijeta. To je bitka koju vodimo i koja se upravo sada vodi. Nema zamjene za tu pobjedu.”, izjavio je premijer Bibi Netanyahu.

Ako Izrael ne uspije u ratu, Netanyahu je zaprijetio ogromnim posljedicama za svijet s bijelom većinom, uključujući i Sjedinjene Države i cijelu Europu.

“Ako ne pobijedimo, onda je Europa sljedeća, vi ste sljedeći”, rekao je Netanyahu Hannityju i svojim gledateljima. “I moramo pobijediti.”

Tijekom intervjua Netanyahu je više puta usporedio sebe i židovski narod s “civilizacijom”, a sve ostalo s “barbarima”, posebno palestinski narod u Gazi.

Ponavljajući izraelsku temu “svjetla” protiv “tame” kroz sve ovo, židovska država je uvijek dobar momak, prema Netanyahuu, dok su svi ostali, uglavnom Palestinci, loši dečki.

“Moramo natjerati civilizacijske snage da pobijede te barbare jer će se inače ovo barbarstvo proširiti i ugroziti cijeli svijet”, nastavio je Netanyahu.

“Svaki Amerikanac, svaka civilizirana zemlja bit će u opasnosti. Moramo pobijediti. Ne postoji zamjena za pobjedu. Potpuna pobjeda.”, zaključio je premijer Netanyahu.

 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp