Julian Assange: Je li gotovo svaki rat koji je započeo u posljednjih 50 godina rezultat medijskih laži?

Julian Assange: Je li gotovo svaki rat koji je započeo u posljednjih 50 godina rezultat medijskih laži?

Julian Assange se sada već pomalo davne 2011. godine zapitao je li gotovo svaki rat koji je započeo u posljednjih 50 godina rezultat medijskih laži?

„Mediji su to mogli zaustaviti da su dovoljno duboko pogledali. Da nisu ponovno tiskali vladinu propagandu, mogli su ju zaustaviti. Ali što to znači?

Pa to znači da stanovništvo ne voli ratove i da stanovništvo treba uvaliti u ratove. Stanovništvo ne ide u rat dobrovoljno i otvorenih očiju.

Dakle, imamo dobro medijsko okruženje, onda imamo i mirno okruženje. Ali naš najveći neprijatelj je neznanje, a ja vjerujem da  je najveći neprijatelj od svih razumijevanje to što se zapravo događa u svijetu.

Tek tada počnete shvaćati, možete donositi učinkovite odluke i učinkovite planove. Sada se postavlja pitanje tko promovira neznanje?

Pa, one organizacije koje to pokušavaju zadržati u tajnosti i one organizacije koje izvrću istinite informacije kako bi ih krivo predstavile ili izvrnute predstavile.

Ova zadnja kategorija su loši mediji. Zaista vjerujem da su mediji općenito toliko loši da se moramo zapitati ne bi li svijetu bilo bolje bez njih.

Ima jako, jako dobrih novinara i radimo s puno njih i nekim dobrim medijskim organizacijama, ali velika većina su svi… Iskrivljuju toliko toga što svijet zapravo jest da je rezultat da i dalje vidimo ratove i korumpirane vlade“.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp