Žrtva migranta svjedočila je o silovanju na francuskoj televiziji samo nekoliko dana nakon napada

Žrtva migranta svjedočila je o silovanju na francuskoj televiziji samo nekoliko dana nakon napada

Mlada Francuskinja koju je u subotu poslijepodne u Parizu napao i silovao ilegalni imigrant progovorila je o svojoj stravičnoj muci uživo na francuskoj televiziji.

U dirljivom svjedočenju emitiranom u četvrtak u TPMP talk showu, 27-godišnja žrtva, poznata kao Claire, priznala je da je imala problema sa spavanjem i da se bojala izaći sama iz kuće nakon što je bila okrutno seksualno napadnuta u dvorištu svoje stambene zgrade u ulici Weselay u 8. arondismanu francuske prijestolnice.

Borila sam se, vrištala, ali nitko me nije čuo, rekla je Claire voditeljici emisije. – Prijetio mi je smrću, a jedini način da spasim svoju kožu bio je da radi što hoće. Moja noćna mora trajala je 30 minuta”, prisjeća se.

Izvješće u novinama Le Figaro potvrdilo je da je beskućnik srednjoafričke nacionalnosti uhićen zbog dva slučaja silovanja u Parizu u subotu, od kojih je Claire druga žrtva.

Osumnjičenik, rođen 1998. godine, prvo je napao 19-godišnju djevojku dok je išla na posao u ulici Pierre Demur u 17. arondismanu. Optužen je da je u predvorju zgrade napao svoju žrtvu i uz prijetnju oružjem ju natjerao na oralni seks.

Nakon što je pobjegao s mjesta događaja i lutao ulicama sat i pol, osumnjičenik je napao Claire dok se vraćala kući iz kupovine, pribio ju je na tlo gdje ju je, opet, prisilio na oralni seks s njim.

Prema policijskom izvješću, napadača je uočila policijska patrola kasnije u subotu na Avenue des Champs-Elysees i uhitila ga. Kasnije ga je službeno identificirala jedna od njegove dvije žrtve.

Policijski izvori također su potvrdili da je muškarac ilegalno živio u Francuskoj i da je podlijegao nalogu za deportaciju, poznatom kao obveza napuštanja francuskog teritorija (OKTF). Vijesti Actu17 također su potvrdile da je otprije poznat policiji zbog više osuđivanosti.

U priopćenju državnog odvjetništva potvrđeno je da je muškarac “optužen za kazneno djelo silovanja uz prijetnju oružjem te za silovanje otežano činjenicom da je počinjeno u svezi s drugim kaznenim djelom (prvo silovanje)”. I dalje je u istražnom zatvoru u zatvoru Fleury-Merogis u južnom predgrađu Pariza.

– Imam noćne more. Ne mogu više spavati… Ne mogu više ostaviti svoju kuću samu,” rekla je Claire za TPMP.

Snimka intervjua postala je viralna na društvenim mrežama sa stotinama korisnika koji su hvalili njezinu hrabrost što je tako otvoreno govorila o svom iskušenju, dok je manjina dovodila u pitanje vjerodostojnost njezinog svjedočenja tako brzo nakon napada.

U listopadu prošle godine francuski predsjednik Emmanuel Macron otkrio je na televiziji uživo da su polovicu svih zločina počinjenih u Parizu počinili migranti bez dokumenata.

“Da, kada pogledamo delinkvenciju u Parizu, možemo vidjeti da polovica delinkvencija dolazi od stranaca koji su u neregularnoj situaciji ili čekaju azil”, rekao je Macron, govoreći nakon brutalnog ubojstva 12-godišnjeg staru djevojku po imenu Lola koju je silovao, isjekao migrant iz Alžira koji je ilegalno boravio u toj zemlji zadavio i strpao u kofer.

Njegove izjave uslijedile su nakon sličnog priznanja ministra unutarnjih poslova Géralda Darmanina koji je prošlog kolovoza rekao: “48 posto ljudi uhićenih zbog delikvencije u Parizu, 55 posto u Marseilleu i 39 posto u Lyonu su stranci.” U Francuskoj stranci čine 7,4 posto stanovništva.

“Naravno, stranac po prirodi nije kriminalac. Ali imamo problem sa stranom delinkvencijom”, dodao je.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp