Njemačka država izbacila umirovljenicu iz stana kako bi uselila migrante

Njemačka država izbacila umirovljenicu iz stana kako bi uselila migrante

Njemačka država izbacila umirovljenicu iz stana kako bi uselila migrante.

77-godišnjoj njemačkoj državljanki na njezin je rođendan rečeno da će biti deložirana krajem mjeseca i preseljena u grupni dom

Starija žena iz Würzburga deložirana je iz stana u kojem je živjela 23 godine kako bi država udovoljila najnovijem priljevu tražitelja azila u tom njemačkom gradu.

Gradski dužnosnici posjetili su dom Kristine Thiele prošlog mjeseca na njen 77. rođendan kako bi je obavijestili da će morati napustiti imanje do kraja studenog.

“Rekli su mi da je stan prevelik za mene samog i da im moj stan treba za izbjegličku obitelj”, rekla je umirovljenica lokalnim medijima, a prenosi Junge Freiheit.

Navodno joj je rečeno da će je preseliti u drugi manji stan na drugom mjestu, iako njezin trenutni smještaj ima samo 44 četvorna metra. 77-godišnja njemačka državljanka tvrdila je da joj je dužnosnik općine savjetovao da “proda ili baci polovicu svog namještaja” kako bi napravila mjesta.

Do 16. studenog, samo dva tjedna prije nego što je trebala biti deložirana, Christina još uvijek nije bila obaviještena o svojoj novoj adresi, ali joj je rečeno da će biti premještena u “zajednički stan za starije osobe”.

Stan u kojem trenutno živi umirovljenik dio je pristupačnog stambenog programa za one koji su u opasnosti od beskućništva i obično je na privremenoj osnovi dok oni koji tamo žive traže alternativni smještaj. Međutim, Christina je zbog nedostatka stanova u gradu i skromne mirovine od 600 eura mjesečno teško pronašla drugo mjesto za život.

“Možda sam se previše navikla, možda sam bila previše naivna”, objasnila je i otkrila da su je prije mnogo godina zadesila teška vremena i da joj treba dom. Od tada je svakih šest mjeseci podnosila zahtjev za proširenje posjeda, što je uvijek bilo odobreno.

Izvještaji o izbacivanju njemačkih građana iz svojih domova kako bi se smjestili pridošlice bili su rašireni diljem Njemačke ove godine, uključujući i Berlin gdje je 110 starijih osoba u staračkim domovima preselila kršćanska organizacija kako bi napravila mjesta za izbjeglice.

Slično u Lorachu, gradska općinska stambena udruga iselila je desetke dugoročno pristupačnih stanova, od kojih su mnogi bili stariji građani, kako bi smjestili migrante.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp