Kriza gladi se nastavlja: Zbog „ptičje gripe“ krenulo ubijanje peradi na farmama u Njemačkoj i Danskoj

Kriza gladi se nastavlja: Zbog „ptičje gripe“ krenulo ubijanje peradi na farmama u Njemačkoj i Danskoj

Mislim da je sada već svakome tko imalo razmišlja postalo jasno kako se svjesno i namjerno stvara svjetska kriza s ciljem izazivanja globalne gladi.

Slučajevi navodne ptičje  gripe  iz Njemačke i Danske samo to dodatno potvrđuju. Nakon stočarstva i peradarstva kreće se na poljoprivredu.

Evo službenog izvješća za slučajeve ptičje gripe u Njemačkoj i Danskoj:

Jučer je na dvije farme u Njemačkoj prijavljena epidemija visoko patogene ptičje gripe H5 N1.

Glasnogovornik okruga Ludwigslust-Parchim potvrdio je da se bolest pojavila na farmi u zajednici Lewitzrand u Mecklenburg-Vorpommernu s oko 25.000 životinja, piše Euro Weekly News.

Prema riječima Tilla Backhausa, ministra poljoprivrede Schwerina, to je prvi slučaj među domaćom peradi ove jeseni u njegovoj saveznoj državi. Rečeno je da je eutanaziranje životinja već počelo, navodi zdf.de.

Drugo izbijanje u Njemačkoj

Dužnosnici okruga Cuxhaven u Donjoj Saskoj potvrdili su drugo izbijanje na farmi peradi. Radilo se o oko 50 životinja, koje su sve već uništene, objasnili su.

Krajem listopada, iako s manje zaraznim oblikom ptičje gripe, vlasti su izvijestile o izbijanju na još jednoj farmi peradi na istom području koja je imala oko 39.000 životinja.

Ptičja gripa i u Danskoj

Slučajevi ptičje gripe jučer su također zabilježeni u Danskoj, na farmi za uzgoj fazana u blizini njemačke granice. Zbog opasnosti od zaraze oko 2700 životinja bit će ubijeno na farmi u blizini grada Tøndera, objavila je Uprava za veterinarstvo i hranu.

Vlasti sumnjaju da su fazane možda zarazile divlje ptice koje se nalaze u regiji tijekom jesenske migracije prema jugu tog područja. Zbog toga se poziva građane u sva tri područja da izbjegavaju kontakt s divljim pticama.

Budući da se zona nadzora proteže do njemačke granice, vlasti u Schleswig-Holsteinu su obaviještene kako bi mogle poduzeti svoje korake.

Europa je posljednjih mjeseci pretrpjela brojne epidemije ptičje gripe

U zadnjih godinu dana zabilježen je niz epidemija ptičje gripe u Europi. Uzgajivači peradi pretrpjeli su značajne ekonomske gubitke jer su morali ubiti životinje. Također je izražena zabrinutost zbog mogućnosti prijenosa virusa na ljude.

Tehničku pomoć pogođenim zemljama pružila je Svjetska organizacija za zdravlje životinja (WOAH), koja je također pozorno pratila situaciju.

Zdravstvena agencija pozvala je zemlje da poduzmu zaštitne korake, uključujući provedbu strogih biosigurnosnih mjera i cijepljenja peradi kako bi se spriječilo buduće širenje virusa.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp