Masonski ritual “Master Mason Degree” otkriven skrivenom kamerom

Masonski ritual “Master Mason Degree” otkriven skrivenom kamerom

Kyle, istraživački novinar, piše: Bio sam na tajnom zadatku sa skrivenom kamerom kako bih otkrio masonski ritual “Master Mason Degree”. Bio sam šokiran kada sam saznao koliko toga dolazi iz drevnih talmudskih učenja.

Slobodno zidarstvo, poznato po svojim tajnama i ritualima, ima dugu povijest i okruženo je brojnim mitovima i nagađanjima. Stupanj majstora masona treći je i najviši stupanj u plavoj masoneriji i često se smatra vrhuncem simboličkih učenja slobodnog zidarstva. Ovaj ritual, prepun simboličnih radnji i učenja, ima za cilj prenijeti moralna i etička načela slobodnog zidarstva.

Zanimljivo je da postoje tvrdnje i rasprave o podrijetlu i utjecajima masonskih rituala. Neki izvori tvrde da postoje veze s drevnim učenjima i tradicijama, uključujući Talmud, središnju zbirku tekstova u židovstvu koja sadrži rabinske rasprave o zakonu, etici, običajima i povijesti. 

Međutim, te su veze kontroverzne i nisu jasno dokazane. Sam Talmud složena je i široka zbirka tekstova koji igraju središnju ulogu u židovskoj cionističkoj tradiciji, a njegova povezanost s masonskim ritualom područje je koje zahtijeva daljnje istraživanje i razumijevanje.

Slobodno zidarstvo naglašava moralni i etički razvoj, bratstvo, milosrđe i potragu za istinom. Njihove rituale, pune alegorija i simboličnih gesta, često je teško razumjeti strancima i obično se drže u tajnosti. To je dovelo do toga da je organizacija tijekom godina bila okružena brojnim teorijama zavjere.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp