Iz WEF-a poručuju da će ‘sva putovanja uskoro biti ograničena osobnim dopuštenjima za ugljik’

Iz WEF-a poručuju da će ‘sva putovanja uskoro biti ograničena osobnim dopuštenjima za ugljik’

Svjetski ekonomski forum objavio je da će sva putovanja u bliskoj budućnosti biti ozbiljno ograničena količinom osobnih emisija ugljika koju osoba ima.

Prema izvješću Intrepid Travela i Instituta The Future Labs, većini ljudske populacije bit će zabranjena putovanja kako bi se planet spasio od ‘globalnog ključanja’.


Bombthrower.com izvještava:

“Ugljične putovnice

Osobno ograničenje emisije ugljika postat će nova normala  jer politika i vrijednosti ljudi pokreću eru velikih promjena.

Kao što je pokazao svjetski turistički procvat, učestalost kojom možemo letjeti ponovno je naizgled neograničena.

Ako nam to savjest i proračuni dopuštaju, slobodno možemo uskočiti u avion s jednog mjesta na drugo. Ali ovo će se promijeniti. ‘Na našoj sadašnjoj putanji možemo očekivati ​​smanjenje učestalosti kojom pojedinci mogu putovati, s karbonskim putovnicama koje će promijeniti turistički krajolik’,  kaže Raymond [Martin Raymond, suosnivač Future Laboratories]

Osobne dozvole za ugljik mogle bi pomoći u smanjenju emisije ugljika i smanjiti ukupni otisak putovanja.

Ta će se dopuštenja manifestirati kao putovnice koje prisiljavaju ljude da omjere svoj ugljik u skladu s globalnim proračunom ugljika , koji iznosi 750 milijardi tona do 2050. godine.

Do 2040. možemo očekivati ​​da ćemo vidjeti ograničenja nametnuta na količinu putovanja koja je dopuštena svake godine.

Stručnjaci sugeriraju da bi pojedinci trenutačno trebali ograničiti svoje emisije ugljika na 2,3 tone godišnje  – što je jednako povratnom putovanju od Rio de Janeira u Brazilu do Rijada u Saudijskoj Arabiji. Međutim, prosječni ugljični otisak u SAD-u iznosi 16 tona po osobi godišnje, 15 tona u Australiji i 11,7 tona u Ujedinjenom Kraljevstvu. To je u potpunoj suprotnosti s onim gdje bismo se mogli naći u budućnosti, s putnicima 2040-ih koji će biti prisiljeni odreći se iskustava koja šire horizonte koje današnji turisti tako spremno prihvaćaju.”

Za sve praktične svrhe, vaše emisije ugljika uskladit će se s vašom potrošnjom energije, plus ili minus u relativno uskom rasponu učinkovitosti (osim ako nemamo neku vrstu čistog energetskog proboja, a jedino održivo što imamo, nuklearno, ne smatra se čistim energije klimatskim kultom).

Drugim riječima:  Vaš životni standard je vaša potrošnja energijeSmanjenje  potrošnje energije u društvu isto je što i smanjenje životnog standarda.

Imajući ovo na umu, pogledajmo brojke navedene u izvješću Sustainable Future for Travel:

“Stručnjaci sugeriraju da bi pojedinci trenutno trebali ograničiti svoje emisije ugljika na 2,3 tone godišnje.”

Tablica u nastavku prikazuje koliko će se točno morati smanjiti životni standard za stanovnike svake zemlje kako bi se ispunila preporučena kvota ugljika koju su odredili neizabrani stručnjaci. Ovo je razina “odrasta” koja će biti potrebna da se zadovolje ciljevi klimatskih uzbunjivača koji se oslanjaju na nefalsificirajuće premise, proizvoljne računalne modele i koji namjerno ignoriraju i potiskuju kompenzacijske podatke. 

Koliko su naši vođe i kreatori politike ozbiljni u smanjenju životnog standarda građana za više od 85%?

Evo kanadskog ministra okoliša Stevena Guilbeaulta, koji prilično bezbrižno potvrđuje da će vlada ograničiti upotrebu prirodnog plina u cilju borbe protiv klimatskih promjena:

Novinar:  Postojat će ograničenja koliko prirodnog plina možete koristiti zimi?

Guilbeault:  Da, apsolutno, tako izgleda borba protiv klimatskih promjena.

Cijeli isječak:

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp