Milijarder Musk – Bill Gates razvija umjetnu inteligenciju da uništi civilizaciju

Milijarder Musk – Bill Gates razvija umjetnu inteligenciju da uništi civilizaciju

Milijarder Elon Musk upozorio je da je Bill Gates spreman stvoriti novi “zli” oblik umjetne inteligencije (AI) koji će imati zadatak uništiti civilizaciju kakvu poznajemo.

Novi Microsoftov AI čip nazvan “Maia” trebao bi biti okosnica AI infrastrukture tvrtke.

Vjerojatno zbog prvobitnih veza eugeničara milijardera Billa Gatesa s Microsoftom, tvrtka je sada laka meta za Muska, koji pokušava pridobiti konzervativce da povjeruju da je on nekako drugačiji od svojih konkurenata.

Musk tvrdi da je ovih dana sve u slobodi, a njegov stav je da će se Microsoftova platforma Maya AI koristiti za oduzimanje sve više slobode ljudima.

“Jao!” je ono što je Musk napisao u tweetu ističući 50 milijardi dolara koje Microsoft godišnje troši na podatkovne centre za podršku Mayi i drugim sličnim vrstama projekata.

“Microsoft je ponovno osmislio našu infrastrukturu s end-to-end sistemskim pristupom kako bi zadovoljio jedinstvene potrebe AI i oblaka naših korisnika”, rekao je o projektu Scott Guthrie, potpredsjednik Grupe za oblak i umjetnu inteligenciju u Microsoftu.

“Uz lansiranje našeg novog AI akceleratora, Azure Maia i CPU-a temeljenog na oblaku, Azure Cobalt, uz naše kontinuirano partnerstvo s dobavljačima silicija, sada možemo pružiti još veći izbor i performanse.”

Dva prilagođena čipa i integrirani sustavi koje je razvio Microsoft Ignite – Microsoft Azure Maya AI Accelerator, optimiziran za AI zadatke i generativni AI; i Microsoft Azure Cobalt CPU, procesor temeljen na Armu dizajniran za pokretanje računalnih opterećenja opće namjene u Microsoft Cloudu—predstavljaju budućnost Microsofta, prema nedavnoj objavi.

“Čipovi predstavljaju posljednji dio slagalice za Microsoft da isporuči infrastrukturne sustave—koji uključuju sve od odabira silicija, softvera i poslužitelja do rashladnih sustava—koji su dizajnirani od vrha do dna i mogu se optimizirati imajući na umu interna i korisnička radna opterećenja, ” rekli su. u društvu.

“Čipovi će se početi uvoditi početkom sljedeće godine u Microsoftovim podatkovnim centrima, u početku pokrećući usluge tvrtke kao što su Microsoft Copilot ili Azure OpenAI Service.”

Microsoftov predsjednik i glavni izvršni direktor Satya Nadella kaže da je partnerstvo njegove tvrtke s OpenAI-jem veliki dio njezine “proizvodne karte” i da će novo vodstvo odjela, predvođeno Emmettom Shearom, kao i novi zaposlenici Sam Altman i Greg Brockman, pomoći u oblikovanju Microsoftove umjetne inteligencije budućnost, biti uspješan.

“Koliko je Bill (Gates) morao staviti na stol da bi održao svoje snove o svjetskoj dominaciji i depopulaciji putem umjetne inteligencije?” upitala je Kim Dotcom u skeptičnom tvitu.

“Moja žena ima nećakinju koja radi za Microsoft.” Kaže da su im sve povlastice u uredu (piće, grickalice, ručkovi) uklonjene, a nepotrebni troškovi, uključujući sve osim nužnih poslovnih putovanja, smanjeni”, dodao je komentator priče o svemu ovome u razgovoru.

– Nije bila precizna oko detalja.iPa, kad bi se barem svi raspoloživi resursi uložili u razvoj AI-a u Microsoftu.”

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp

Kako bismo vam osigurali najbolje iskustvo pregledanja, ova stranica koristi kolačiće (eng. "cookies").
Nastavljanjem pregledanja stranice prihvaćate korištenje kolačića za navedene svrhe.