Slovenija počinje otplaćivati ​​kazne za zatvaranje svojih građana u Covid izolaciju

Slovenija počinje otplaćivati ​​kazne za zatvaranje svojih građana u Covid izolaciju

Slovenija je, kao i mnoge druge zemlje, uvela kazne za kršenja tijekom nepotrebnih i besmislenih mjera karantene. Sada će već prikupljeni iznosi biti vraćeni građanima. Svi unosi će također biti izbrisani, a postupci koji su u tijeku će se prekinuti.

Oštre mjere karantene bile su i u Sloveniji, gdje ste mogli biti kažnjeni čak i ako vani pojedete sendvič. Ukupno je između ožujka 2020. i svibnja 2022. izrečeno oko 5,7 milijuna eura kazni. Od toga je zapravo plaćeno samo 1,7 milijuna eura – i taj bi novac sada trebao biti vraćen, prema vladi.

Sve ide toliko daleko da bi se, prema Vladinom prijedlogu zakona, trebale vratiti ne samo sve kazne. Svi prekršaji također će se brisati iz službenih evidencija građana, a svi postupci koji su u tijeku će se obustaviti. Time politički vrh južnog austrijskog susjeda reagira na zgražanje građana besmislenim i pretjeranim kaznama za kršenje ionako potpuno beskorisnih mjera.

U Sloveniji je također bilo prosvjeda protiv vlade tijekom karantina, a na parlamentarnim izborima u travnju 2022. također je došlo do promjene vlasti formiranjem vlade lijevog centra. Jedan od razloga za to bilo je obećanje sadašnjeg premijera Roberta Goloba da će povesti Sloveniju “natrag u slobodu” nakon što je konzervativna vlada zloupotrijebila pandemiju za provođenje autoritarnih mjera.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp