Horor u Parizu: Migrant u blizini Eiffelovog tornja nožem zaklao njemačkog turista

Horor u Parizu: Migrant u blizini Eiffelovog tornja nožem zaklao njemačkog turista

Osumnjičeni migrant ubio je njemačkog turista nožem u Parizu u blizini Eiffelovog tornja jučer navečer, potvrdio je ministar unutarnjih poslova Gerald Darmanin na društvenoj mreži X. U napadu su ozlijeđene još dvije osobe. Darmanin je na mreži X, ranije poznatoj kao Twitter, napisao da je policija privela osumnjičenog počinitelja.

Prilikom obilaska mjesta zločina Darmanin je rekao da je počinitelj domaćoj obavještajnoj službi poznat kao radikalist s “velikim mentalnim poremećajima”, prenosi televizijski kanal BFMTV. Pritvoreni muškarac navodno je već bio osuđen na četiri godine zatvora 2016. nakon neuspjelog plana napada.

Francuska premijerka Elisabeth Borne napisala je na X-u: “Nećemo pokleknuti pred terorizmom. Nikada.” Državno tužiteljstvo za borbu protiv terorizma najavilo je da će istražiti napad. Muškarac je napao njemački turistički par na mostu. Žena nije ozlijeđena, ali je bila u šoku, rekao je Darmanin.

Napadnuti turist zadobio je ozljede leđa i ramena te je pretrpio srčani zastoj, izvijestio je francuski list Le Parisien pozivajući se na policiju. Napadač je zatim pobjegao i napao još dvije osobe prije nego što je priveden. Darmanin je naveo da je navodni počinitelj nakon uhićenja rekao da više ne može gledati kako ljudi umiru i u Afganistanu i Palestini.

Vjeruje da Francuska sudjeluje u izraelskom ratu u Pojasu Gaze i želio je umrijeti kao mučenik. Le Parisien je izvijestio da je osumnjičeni počinitelj navodno prisegnuo na vjernost terorističkoj organizaciji pod kontrolom CIA-e koja sebe naziva „Islamska država“.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp