John Kerry obećao je da će u ime WEF-a uništiti industriju fosilnih goriva

John Kerry obećao je da će u ime WEF-a uništiti industriju fosilnih goriva

John Kerry je obećao da će ubrzati svoj plan bankrotiranja industrije fosilnih goriva u cijelom svijetu kao dio WEF-ovog programa Net Zero.

Postrojenja na ugljen trebala bi biti zabranjena “posvuda u svijetu”, izjavio je Bidenov “Car klime” u nedjelju na klimatskoj konferenciji COP28 u Dubaiju.

Kerry je rekao da ima militantnu odlučnost da izvršava naredbe WEF-a, bez obzira krše li one američke ili međunarodne zakone:

“Ne treba nam to nužno da bi nam govorili da bismo trebali prijeći s ugljena. Nigdje u svijetu više ne bi smjele biti dopuštene elektrane na ugljen.

Tako možete učiniti nešto za zdravlje. A stvarnost je da mi to  uopće ne radimo. 

Kerry je govorio na konferenciji tijekom prvog posvećenog “Dana zdravlja” osmišljenog da istakne veze između klimatske krize i zdravstvenih kriza, izvještava The Hill.

Rekao je da su klimatski i zdravstveni problemi jedno te isto, što je poruka koju prenosi na svojim beskrajnim letovima oko svijeta govoreći o “klimatskoj krizi”.

Kerry je rekao da postaje sve militantniji u vezi s elektranama na ugljen jer ne “shvaća kako odrasli koji su na odgovornim pozicijama mogu izbjegavati odgovornost za uklanjanje onih stvari koje svakodnevno ubijaju ljude”.

Prethodno je izrazio svoju frustraciju nedostatkom pažnje koju je njegova poruka dobila, jer Kina nije pokazala nikakav znak da će prekinuti svoju ljubavnu aferu s ugljenom.

Izvješće dviju energetskih istraživačkih skupina iz kolovoza pokazalo je da Kina ima preko 300 i više elektrana na ugljen u radovima, izdajući dozvole za još 52 gigavata energije ugljena samo u prvoj polovici 2023. godine.

U izvješću Globalnog energetskog monitora (GEM) i Centra za istraživanje energije i čistog zraka (CREA) navodi se da je Kina udvostručila svoje narudžbe za elektrane na ugljen u 2023. dok njezina proizvodnja ugljena nastavlja eskalirati.

Kerry je prvi posebni izaslanik američkog predsjednika za klimu, a imenovao ga je predsjednik Joe Biden u studenom 2020.

U subotu je pozdravio najavu Bidenove administracije da šalje 3 milijarde dolara sredstava američkih poreznih obveznika u UN-ov vodeći Green Climate Fund (GCF), kako je izvijestio Breitbart News .

“GCF je uspostavio snažnu evidenciju o omogućavanju zemljama da ubrzaju energetsku tranziciju, pomaganju zajednicama diljem svijeta u izgradnji otpornosti na utjecaje klimatske krize i mobiliziranju značajnog privatnog kapitala za klimatske akcije”, rekao je Kerry dok je pozdravljao novčanu velikodušnost financiranu od američkih poreznih obveznika.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp