Mario Žuvela – Probudi plamen u sebi i počni živjeti

Mario Žuvela – Probudi plamen u sebi i počni živjeti

Život počinje kad sa sebe obrišeš prašinu svih poraza koji su ostali na tebi. Nemoj više čekati! Koliko je već prošlo godina od kada si rekao: “Od sutra ću drugačije. Promijenit ću se.” A ništa se nije dogodilo. I neće ako nešto ne poduzmeš. Nema potrebe da jučerašnje nemire nosiš i danas sa sobom. Ostavi ih negdje, kao što ostavljaš otpatke na predviđena mjesta. I pođi dalje. Pođi daleko od njih. I uzmi jedan dan samo za sebe. Da duša prodiše ispočetka.

Svako jutro počni dostojanstveno. S rukom na srcu potraži gdje su oni koje voliš i što je ono što pali plamen u tebi. Najbolje godine počinju kad sebe počneš tretirati s poštovanjem. Nije to nikakva filozofija. To je jednostavan život kojeg već odavno želiš. Izmami danas nekome osmijeh na lice i vidjet ćeš kako se pojačava svjetlost sunca. I živi kao da ti je ovo prvi dan života! Neće ovo biti još jedan običan dan. Svaki je dan poseban kad se pokaže malo dobre volje i puno srca.

Vrijeme koje si danas dobio, nećeš imati kad ovaj dan prođe. Shvati da postoji nešto više od preživjeti, a to je živjeti. Izabirati put. Skupljati emocije. Ići naprijed. Ne trebaš danas na silu glumiti da ti je lijepo. Tako je – kako je. Niti se bespotrebno na sve žaliti. Maska nikome dobro ne stoji. Ne trebaš analizirati ni svoj, ni tuđi život. Samo se trudi nikoga ne povrijediti. I onda kao da se pronalazi više smisla.

U nekim teškim danima kad misliš da nećeš podnijeti svoju bol, samo stavi ruku na srce i reci: “Živ sam.” I vidjet ćeš da će mnogi tereti pasti s njega. Ne trebaš nositi brige cijelog svijeta. Niti predviđati budućnost. Imaš samo jedan trenutak kojega moraš ispuniti s malo nade. I ne zanosi se previše s ljudima. Savršenstvo je na nekoj drugoj strani. Živiš sada na ovoj. A vrijeme koje si danas dobio, nećeš imati kad ovaj dan prođe.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp