Prijeti nam digitalni Gulag: Otkriven zastrašujući plan Europske unije o digitalnoj identifikaciji

Prijeti nam digitalni Gulag: Otkriven zastrašujući plan Europske unije o digitalnoj identifikaciji

Digitalni identitet koji nam je pripremila EU već se počeo izdavati u nekoliko zemalja (npr. Austrija, Švedska), ostale zemlje će ga kontinuirano uvoditi tijekom sljedeće godine.

U početku će se uz osobnu izdavati i klasična iskaznica, no za to će trebati možda 2 godine. Nakon određenog vremena prestaje i volonterski rad, iskaznica će biti obavezna.

EU očekuje da će oko 80% građana EU imati osobnu iskaznicu 2030. Uglavnom, neće se izdavati samo najstarijim osobama koje već imaju “doživotne” dokumente.

Naprotiv, sada će se izdavati djeci od rođenja, a vjerojatno će s vremenom funkcionirati i kao zamjena za rodni list.

Iskaznica će sadržavati sve podatke o svakom građaninu – neusporedivo više od običnih dokumenata. Sadržat će ne samo sve vaše dokumente (OP, ŘP, putovnicu, razne članske iskaznice itd.), već i zdravstvene podatke (potpuna zdravstvena iskaznica, potvrdu o cijepljenju), podatke o obrazovanju, poslu, rodbini itd.

I što je najvažnije: eID je već stvoren za povezivanje s digitalnom valutom (CBDC), stoga su prošle vlade učinile sve što je potrebno da uvedu euro, a sadašnja vlada ga čak želi usvojiti!

ID u vezi s CBDC-om i sustavom socijalnog kreditiranja, koji se već testira u nekoliko zemalja EU – primjerice u Italiji, Rimu i Bologni , Nizozemskoj , Austriji ili Njemačkoj  u obliku mjerenja ugljičnog otiska, bit će idealan alat za kontrolirati mase, osobito u slučaju ukidanja gotovine .

Upravo je to distopija koju je opisao George Orwell u svom romanu 1984., u koju danas ulazimo.

Plan Europske unije da uvede sustav digitalne identifikacije u kombinaciji s digitalnim eurom i elektroničkom identifikacijom (eID) izazvao je široku zabrinutost oko privatnosti i nadzora vlade.

Ova sveobuhvatna globalistička inicijativa također uključuje integraciju osobnih zdravstvenih podataka, povećavajući zabrinutost zbog erozije osobnih sloboda pojedinca.

Njemački poduzetnik i financijski bloger Dominik Kettner iznio je ove brige u prvi plan u detaljnom videu koji baca svjetlo na potencijalne posljedice prijetećeg “digitalnog gulaga” (videozapis je na njemačkom s engleskim titlovima, grubi transkript ispod):

Kettner, stručnjak za poslove s plemenitim metalima, kaže da je odluka Europskog parlamenta o uvođenju digitalnih osobnih iskaznica do 2030. više od obične administrativne promjene. Naglašava ambiciozan opseg ove inicijative, napominjući da je cilj plana do 2030. opremiti 80 % građana EU-a digitalnom osobnom iskaznicom.

Ovaj cilj ne samo da postavlja jasan vremenski okvir, već također naglašava ogroman opseg projekta. Tvrde da to predstavlja ozbiljnu prijetnju osobnoj slobodi i da bi moglo dopustiti nerazumna ograničenja temeljena na pridržavanju državnih standarda.

Ova digitalna osobna iskaznica, prema Kettneru, nije samo alat za identifikaciju, već potencijalno sredstvo za vladu da izvrši neviđenu kontrolu nad pojedincima.

Poduzetnik razrađuje rizike konsolidacije osobnih podataka, uključujući zdravstvene i financijske podatke, na jedinstvenoj digitalnoj platformi. Strahuje se da bi takav potez mogao dovesti do špijunske države, koja podsjeća na distopijski svijet opisan u romanu Georgea Orwella “1984.”

Kettner ističe da bi ti podaci bili dostupni ne samo vlastima, već i privatnim tvrtkama, čime bi se dodatno proširio opseg nadzora i kontrole.

Kettnerov video također uključuje reference na druge javne osobe koje su izrazile zabrinutost zbog plana EU-a za digitalnu identifikaciju. Kettnerovo mišljenje podupiru i mišljenja drugih uglednih ličnosti.

Njemački ekonomist, novinar i pisac Ernst Wolff, na primjer, upozorava na kombinirane posljedice digitalne identifikacije i digitalnog eura, te predviđa pojačanu moć i mehanizam kontrole.

Nigel Farage, bivši čelnik stranke Brexit, upozorio je na sustav sličan kineskom sustavu socijalnog kreditiranja, gdje bi nesukladnost mogla dovesti do društvenog ostracizma.

Kettner izražava značajnu zabrinutost zbog uključenosti Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) u program digitalne identifikacije. Ulogu WHO-a u integraciji digitalnog ID-a s međunarodnom potvrdom o cijepljenju vidi kao zabrinjavajući razvoj koji potencijalno utire put dalekosežnijem i globalno povezanom sustavu nadzora.

Ova integracija, prema Kettneru, nije samo tehnološki napredak, već korak prema sveprisutnom obliku globalnog nadzora i kontrole, odražavajući strahove od Orwellove budućnosti u kojoj su osobne slobode duboko ugrožene.

Kettner kritizira nedostatak pozornosti javnosti i medija odluci EU-a o digitalnoj identifikaciji. Sugerira da je ova značajna politička promjena prošla tiho, uz nedovoljnu medijsku pokrivenost, sugerirajući uznemirujući izostanak javne rasprave i nadzora nad pitanjem koje bi moglo duboko utjecati na građanske slobode.

Izražava i zabrinutost zbog vremena donošenja takvih odluka, napominjući da se one često događaju kada je pozornost javnosti odvučena ratovima i krizama. Ovo zapažanje implicira da se kritične političke promjene mogu strateški tempirati kako bi se izbjegao javni nadzor i protivljenje.

U potpunoj suprotnosti s Kettnerovom zabrinutošću su stajališta briselskih birokrata, koji promoviraju mehanizam kontrole pod krinkom zaštite demokratskih vrijednosti.

Kettner nadalje upozorava na potencijalnu opasnost od povezivanja digitalne osobne iskaznice s digitalnim eurom i putovnicama za cijepljenje. On to vidi kao pomak prema integriranom sustavu koji bi dodatno ojačao sposobnosti vladine kontrole i nadzora daleko iznad onoga što bi se moglo činiti na prvi pogled.

Kettner završava svoj video pozivom na akciju, pozivajući gledatelje da budu oprezni u vezi s ovim razvojem događaja i aktivno izraze svoju zabrinutost.

Gornjim nedoumicama dodajem još jednu. Gotovo isti sustav već se koristi u Indiji. Tamošnja osobna iskaznica zvana Aadhaar trebala je biti apsolutno sigurna. To je ono što su tvrdili sve do nedavno kada je netko hakirao bazu podataka i ukrao ID podatke desetaka milijuna indijskih građana, uključujući pristupne kodove.

I vrlo detaljne podatke, uključujući podatke o zdravstvenom stanju, njihovu adresu, broj telefona i e-mail (ovi podaci su također dio osobne iskaznice)…

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp