Čuvar najvećeg centra za migrante u Nizozemskoj svjedoči: ‘Tamo se događaju šokantne stvari, gore je nego što mislite’

Čuvar najvećeg centra za migrante u Nizozemskoj svjedoči: ‘Tamo se događaju šokantne stvari, gore je nego što mislite’

Razmjena europskih stanovnika planirana je već duže vrijeme i vrlo se aktivno provodi već nekoliko godina. Ako netko još uvijek sumnja da je glavni cilj ne poremetiti Europu, neka pogleda tko dolazi u Europu.

Naravno, pretpostavlja se da će “nova” populacija istisnuti (možda i silom) staru. To je također razlog nevoljkosti većine vlada da deportiraju migrantske kriminalce i teroriste.

Čovjek koji radi u najvećem nizozemskom migracijskom centru sada govori o tome kako zločini migrantskih osvajača ne vrebaju samo u Nizozemskoj, kako se čak i kriminalci i potencijalni teroristi griju, redovitim obrocima i izdašnim džeparcem nalaze u Europi.

Ovaj azil čak je jedan od najvećih u cijeloj Europi, pa onaj tko ima priliku vidjeti što se događa na ovom mjestu, gdje se sastaju tisuće migranata, mora imati bolje informacije od bilo koga drugog.

Harry Vermeegen primio je privatnu poruku od zaštitara u Ter Apelu (napomena: selo u kojem se nalazi istoimeni migracijski objekt). U izvješću se povjerava o stanju u selu. “To je stvarno šokantno”, rekao je Vermeegen. – Puno je gore nego što mislimo.

Prošlog vikenda dogodila se situacija s taocima i ubodom nožem. Osim toga, pronađen je telefon sa slikama terorista. “Što misliš? Tu se ne može ništa”, piše zaštitar koji se više ne osjeća sigurno.

Tražitelji azila koji su iscrpili sva pravna sredstva mogu se svaka tri dana ponovno registrirati kao izbjeglice. Na taj način nitko nije u opasnosti od deportacije. Tada im je dopušteno da ponovno uđu u proces, otkriva dalje.

“Neki imaju kriminalni dosje debele kao telefonski imenik. Nemojte misliti da će biti deportirani iz ove zemlje.’

Zapravo, dobivaju besplatnu sobu, kreditnu karticu i hranu tri puta dnevno nekoliko godina. Centar za azil odbija oštro postupati s tražiteljima azila koji su pogriješili, kaže zaštitar. Policija ne poduzima ništa i odbija primati prijave.

“Kriminalno ponašanje se čak i ne kažnjava. Nakon što pokradu, policija ih vraća u azil bez kazne. Imamo puno recidivista i oni su davno trebali otići iz zemlje”, naglašava zaštitar.

“Tamo se događaju jako gadni incidenti. Uništavaju opremu, bore se međusobno, siluju, uzimaju taoce, muče. Ipak, radi se sve da oni ne budu procesuirani i nastoji se što više zataškati”.

Oni su gotovo isključivo slobodni muškarci i ne mare ni za što.

“Smatram da je cijela ova priča vrlo šokantna”, kaže Vermeegen.

Toliko o izvještaju iz Nizozemske koji nam zapravo otkriva i način na koji se manipulira statistikom. Svi mogući migrantski zločini su zataškani i očito se samo vrlo mali postotak prekršaja kažnjava.

A neki od njih budu kažnjeni uvjetnom kaznom, ili “obogaćeni” prijestupnik završi na psihijatriji.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp