Iz WEF-a poručuju kako je došlo pravo vrijeme da se krene s uhićenjima građana koji po njima šire online „dezinformacije“

Iz WEF-a poručuju kako je došlo pravo vrijeme da se krene s uhićenjima građana koji po njima šire online „dezinformacije“

Svjetski ekonomski forum (WEF) naredio je svjetskim vladama da počnu uhićivati ​​građane koji su uhvaćeni u širenju takozvanih ‘dezinformacija’ na društvenim mrežama.

Prema uznemirujućem memorandumu WEF- a, dezinformacije i dezinformacije koje se šire putem interneta sada se moraju klasificirati kao “činovi terorizma”.

Memorandum upozorava da budućnost kibernetičke sigurnosti leži u uništavanju svih oblika ne-mainstream sadržaja na internetu. Ovo uvodi novu perspektivu o značaju lociranja i poništavanja izmišljenih informacija, cinično označenih kao “pogrešne” ili “de-informacije” koje se čuvaju u domeni kibernetičke sigurnosti.

Razne međunarodne konferencije, virtualne i geolocirane, bile su ključne u oblikovanju uvida u studiju. Sesije održane diljem svijeta, zajedno s mrežnim okupljanjem na koje su pozvani sudionici diljem Europe, navodno su bile katalizatori u ocrtavanju futurističkih, hipotetskih scenarija koji će katapultirati kibernetičku sigurnost do 2030. godine.

Izvješće WEF-a promiče “obuku pismenosti” o digitalnoj sigurnosti kao ključnu za obranu prijetnji koje predstavljaju dezinformacije, nazivajući ih “jezgrom cyber zabrinutosti”. To je slično kontroverznim prijedlozima za “medijsko opismenjavanje” koji se pojavljuju u nekim vladama, nedavno u Kaliforniji.

Autori smatraju da je široko rasprostranjena kompetencija u internetskoj pismenosti sine qua non u zaraćenim zonama prijevara podataka i uobičajenog kibernetičkog kriminala.

Pisci izvješća otkrivaju zanimljivu perspektivu u kojoj se “stabilne vlade”, s dugoročnim strategijama tehnologije i kibernetičke sigurnosti u rukavu, pretvaraju u pouzdane čuvare informacija. Studija također stavlja pod lupu uloge vlade i privatnog sektora u očuvanju povjerenja, posebno u kontekstu SAD-a, razmatrajući kome bi trebalo povjeriti ključni zadatak cenzure.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp