Tko je izliječio stanovnike sela Abakumovo 1902. godine? Susret sa svjetlećim bićima u pokrajini Ryazan

Tko je izliječio stanovnike sela Abakumovo 1902. godine? Susret sa svjetlećim bićima u pokrajini Ryazan

Početkom 20. stoljeća u selu Abakumovo u rjazanskoj pokrajini dogodio se događaj koji su lokalni stanovnici usporedili s dolaskom anđela ili čak samog Boga. Godine 1902. mnogi su muškarci u tada velikom naselju (više od 800 ljudi) teško oboljeli. Bolest je došla krajem ljeta, bilo je potrebno žeti, a glavni energetski potencijal naselja pokazao se nesposobnim za to.

Nisu pomogli ni narodni lijekovi, ni kupalište, ni molitva u crkvi proroka Ilije. Dvadesetog kolovoza, uglavnom žene, svjedočile su vrlo čudnom događaju. Usred noći na nebu je zasvijetlio “okrugli prozor” iz kojeg su se stube svjetlećih stepenica spuštale na zemlju. Na zemlju se spustilo nekoliko svijetlih likova koji su izgledali kao ljudi. Svi seljani su se uzbunili. No, što je karakteristično, domaće životinje i ptice ponašale su se tiho, kao da nikakva prijetnja ne postoji. 

Život u ruskom selu početkom 20. stoljeća.  Izvor fotografije: https://arsrus.ru/wp-content/uploads/2022/02/55c6dc607355.jpg

Ovo je postalo znak za seljane da im posjetitelji ne žele nauditi. Tajanstvena bića obišla su sve kuće u kojima su bili bolesnici. Dodirnuli su samo neke, dok su drugima dali piti svjetleću tekućinu. U nekoliko su kuća istom tekućinom mazali bolesnike. Žene i djeca su se križali, šaputali i bojali se. Što ako su Božiji poslanici došli po duše njihovih muževa, braće i očeva?

Događaj je trajao oko 40 minuta. Kad su svjetleća stvorenja obišla sve kolibe, izašla su izvan sela i popela se stepenicama do “okruglog prozora”. Odjednom je „prozor“ poprimio jarko grimiznu boju i poletio uvis dok nije nestao iza oblaka. Svi stanovnici naselja nisu znali što učiniti. Neki su plakali, neki su se zbunjeno češali po glavi, drugi su molili Gospodina za pomoć. 

U jutro se dogodilo nešto nevjerojatno, većina teško bolesnih muškaraca neočekivano je ozdravila. Trebalo je još vremena, ali do večeri u selu nije bilo nijedne bolesne osobe. Bolest je nestala jednako naglo kao i misteriozni svjetleći posjetitelji. Tko su bili oni? Predstavnici druge civilizacije ili drugog svijeta? Ili su možda božanske sile odlučile pokazati milost i spasiti situaciju? Uostalom, bez žetve mnogi bi mogli umrijeti od gladi.

Inače, sve do 1959. godine mještani su, zahvaljujući rektoru i redovnicima crkve Ilije Proroka, vjerovali da je Bog čuo brojne molitve i poslao spasitelje u ove krajeve. Ne možemo sa sigurnošću tvrditi, ali čini se da bismo mogli govoriti o predstavnicima druge civilizacije. Postoje tehničke stvari – ljestve, svjetleći aparat, ljekovita supstanca. I sama stvorenja ne bi mogla sjajiti, već samo biti odjevena u kostime.

Već u Hruščovljevo doba bilo je sugestija da ovaj događaj ne spada u kategoriju božanskih događaja. Međutim, ne možemo reći sa sigurnošću. Na kraju krajeva, nije bitno odakle je točno pomoć stigla, bitno je da je pružena, a činjenica o ostvarenju ostala je u sjećanju mještana desetljećima. Što vi mislite? Tko je pomogao stanovnicima sela Abakumovo?

 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp