Ljubav je stanje duha, kreativna moć stvaranja – Ljubav je život

Ljubav je stanje duha, kreativna moć stvaranja – Ljubav je život

Kraj godine obično je vrijeme kada podvlačimo crtu svih uspjeha i neuspjeha u protekloj godini i kada u svojem umu i srcu radimo planove za godinu koja dolazi.

Život svakog od nas satkan je od uspona u padova, lijepih i manje ugodnih iskustava koja, u konačnici, čine naš život zanimljivim i daju mu posebnu dinamiku, a svatko od nas ima svoju vlastitu percepciju i doživljava svijet na svoj način.

Taj doživljaj uvjetovan je okolinom iz koje dolazimo, osobnim iskustvima, tipom osobnosti, stavovima, vrijednostima, potrebama, odgojem. Za razliku od događaja koje ne možemo promijeniti, na svoje doživljaje možemo utjecati.

Promjenom načina na koji interpretiramo događaje možemo utjecati, ne samo na svoje emocije, već i na cjelokupno ponašanje. Često nam se događa da od drugih želimo i očekujemo da nam urade ili pruže nešto za što nisu sposobni ili iz nekog, samo njima znanog razloga to jednostavno ne žele.

To samo znači da od njih to i ne trebamo dobiti. Neprihvaćanjem ove istine bespotrebno gubimo energiju i vrijeme, a može nam se dogoditi da cijeli život čeznemo za tuđom ljubavlju i pažnjom, zaboravljajući pri tome da je ljubav već prisutna u nama samima. Osim što se pri tome odričemo svoje vlastite snage, ljubav koju zahtijevamo i očekujemo od drugih, po svojoj prilici, nikada neće ni doći.

Ljubav se ne daje, a niti se uzima. Ona jednostavno zrači. Ljubav je energija. Ona je osnovno ljepilo svemira, vezujuća sila par excellence. Ljubav je stanje duha, Kreativna moć stvaranja.

Ljubav je sam život. Sve ostalo su pomagači u službi otkrivanja i življenja Ljubavi u sebi i kroz sebe.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp