Ron DeSantis podržava uvođenje smrtne kazne za pedofile na Floridi

Ron DeSantis podržava uvođenje smrtne kazne za pedofile na Floridi

Dok zakonodavci u drugim saveznim državama SAD poput Kalifornije pokušavaju zaštititi pedofile koji su u cenzorskom svijetu postali tabu tema (op.ur. jer objave o njima bivaju proglašene opasnima), guverner Floride Ron DeSantis u četvrtak je dao podršku odluci svoje države da traži smrtnu kaznu za muškarca optuženog za seksualno zlostavljanje djeteta.

“Danas sam najavio da ću tražiti smrtnu kaznu u slučaju seksualnog zlostavljanja djeteta mlađeg od 12 godina,”  napisao je DeSantis na X-u, napominjući da je to prvi slučaj u kojem se osporavaju odluke Vrhovnog suda u vezi sa silovanjem otkako je potpisao zakon koji bi omogućio smrtnu kaznu za pedofile.

Vrhovni sud je smatrao da silovanje ne zaslužuje smrtnu kaznu osim ako žrtva nije ubijena.

Objava je postavljena na X-u samo nekoliko sati nakon što je državni tužitelj William Gladsome podnio izvješće o namjeri da traži smrtnu kaznu u slučaju Josepha Andrewa Giampa, koji je optužen po šest točaka optužnice za seksualno zlostavljanje osobe mlađe od 12 godina te tri točke za promoviranje seksualnog nastupa od strane djeteta.

S obzirom na težinu zločina i njegov utjecaj na zajednicu, Državno tužiteljstvo Petog sudskog okruga podnijelo je izvješće da namjerava zatražiti smrtnu kaznu u skladu sa Statutom Floride.

Odluka da se izrekne najviša moguća kazna odražava težinu optužbi i predanost Državnog tužilaštva da kriminalce pozove na odgovornost za njihova djela. Državno tužiteljstvo uvažava osjetljivost ovog pitanja i utjecaj koji ono ima na zajednicu. „Naša posvećenost osiguravanju pravde i zaštiti ugroženih ostaje nepokolebljiva.“

Giampa, 36, uhićen je u studenom. Prema izjavi pod zakletvom, Giampa je odveo vlasti do kampera i pokazao im video s prijenosnog računala muškarca koji seksualno zlostavlja dijete dok je snimao taj čin. Vidi se i čuje kako muškarac daje instrukcije žrtvi, prenose mediji i dodaju da se muškarac u jednom trenutku navodno skinuo i sjeo na stolicu nasuprot maloljetnoj žrtvi koja je potom nad njim izvršila oralni seks.

Muškarac tada spušta kameru i kreće ispred nje, otkrivajući da je to Giampa.

“Ako pojedinac siluje 11-godišnju djevojčicu, 10-godišnju djevojčicu, 2-godišnju djevojčicu ili 5-godišnju djevojčicu, trebao bi biti podvrgnut smrtnoj kazni”, rekao je Sen. Jonathan Martin (R-Fort Myers), koji je sponzorirao prijedlog zakona.

Podsjetimo, u mjesecu srpnju bivši predsjednik Trump najavio je prijedlog kampanje prema kojoj bi trgovci ljudima bili osuđeni na smrt.

“Kada se vratim u Bijelu kuću, odmah ću prekinuti noćnu moru u koju nas je Biden doveo, na granici koju trgovci ljudima koriste za iskorištavanje ranjivih žena i djece”, rekao je Trump u videu koji je objavila njegova kampanja. “Pozvat ću Kongres da osigura da svatko tko bude uhvaćen u trgovanju djecom preko naše granice odmah dobije smrtnu kaznu.”

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp