Ivan Vilibor Sinčić – Gradonačelnik Zagreba sada nudi sve ono što je nekad sabotirao i protiv čega je prosvjedovao

Ivan Vilibor Sinčić – Gradonačelnik Zagreba sada nudi sve ono što je nekad sabotirao i protiv čega je prosvjedovao

Ne tako davno komunalni otpad kod nas se odvozio tri puta tjedno, mnogi su to već zaboravili. Onda se smanjilo na dvaput tjedno, pa na jednom tjedno. Posljednji puta odvezli su ga nakon dva tjedna. Cijena je veća nego je bila. Ne bih ništa rekao da Tomašević ima mrvicu morala i ne laže u kamere – i biračima, i onima koji to nisu – ali su građani Zagreba i kao takvi s najvišim prirezima plaćaju njega i njegove neradnike od svojih daleko manjih plaća.

Dugih 15 godina taj je čovjek sjedio po raznim udrugama, dobivao enormne novce upravo od grada Zagreba da bi kritizirao pokojnog gradonačelnika (a svi znamo kakav je on bio) i pisao projekte koji bi popravili Zagreb. To mu je bio jedini posao. Samo je to radio.

Očekivao sam, nakon 15 godina rada na osmišljavanju boljeg Zagreba, kada preuzme vlast, da će sve za što je dobivao silne milijune, implementirati u sustav i da će Zagreb krenuti naprijed.

Uloga gradonačelnika nije dijeliti silne milijune svojim udrugama. Uloga gradonačelnika jeste komunalni posao, u što spadaju TRI osnovne stvari: uspostava funkcionalnog sustava za gospodarenje otpadom, uspostava funkcionalnog javnog prijevoza i uspostava funkcionalnog predškolskog i školskog sustava.

Sve tri točke taj je čovjek unazadio. I besramno laže kako nije bio protiv gradnje spalionice. Bio si, Tomice. Prosvjedovao si. Maltretirao si Bandića do te mjere da je odustao od spalionice. Koju ti sad želiš graditi. Jer su se tvoje zelene politike koje si zagovarao, pisao, gradio 15 dugih godina svele na Bandićev projekt spalionice u Resniku.

Laže mrtav hladan za spalionicu. Lagao je mrtav hladan za mjeru roditelj/odgojitelj. Lagao je mrtav hladan za tramvaje. Lagao je mrtav hladan za Pripuza. Neka svatko za sebe zaključi kakav je to karakter čovjeka.

Netko tko u 21. stoljeću ne može uspostaviti funkcionalan sustav gospodarenja otpadom, uopće ne bi trebao pretendirati na vlast najvećeg hrvatskog grada.

Nisam očekivao da će u prvom mandatu zatvoriti Jakuševec. Lagao je k’o pas, kao što laže danas u kameru kad god progovori. Ali svakako sam očekivao da će nakon tri godine na vlasti imati neko suvislo rješenje, prijedlog kako riješiti problem Jakuševca, a da nije Bandićevo rješenje protiv kojeg se zdušno godinama borio.

Sad nudi nešto što je već odavno moglo biti izgrađeno, da upravo on to nije sabotirao.

Zelena stranka, nakon 15 godina sisanja milijuna za zelene politike – zatrpala je grad smećem. Gdje je program za Zagreb, koji su pisali 15 godina?

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp