Vrijeme je darivanja – Darujmo jedni drugima radost!

Vrijeme je darivanja – Darujmo jedni drugima radost!

Umjesto kupovine skupih poklona, ja uvijek radije nađem nešto drugo što bih mogla pokloniti svojim prijateljima i onima koji mi nisu prijatelji, ali ih zbog njihove situacije želim nečim obradovati.

Npr. ako imate prijateljicu koja rijetko izlazi zbog obilja kućnih obveza, “prevarite” je tako što ćete je pozvati da vam hitno dođe nešto pomoći ili je zamolite da se hitno nađete u gradu. A onda je izvedete na neku kavicu i kolač u dobar restoran gdje ona nikad ne zalazi. Ili joj platite posjetu frizeru ili maseru.

Druge, koji više vole svjež zrak, također pod oznakom “hitno” pozovete i onda im organizirate odlazak u neku predivnu prirodu, još ako ima i snijega, gdje ćeš bolje? Susret u šumi je meni osobno još najbolji. Upijaš energije šume, zajedno si s tebi dragom osobom i uživate u zajedničkoj tišini.

Ako znate da je osoba u teškoj financijskoj situaciji, skupite nešto novca zajedno s prijateljima i podarite joj. Recite da ste ispali seljanka jer ste umjesto poklona darovali novac, ali eto “niste imali vremena ići po trgovinama” i naravno ispričate se zbog takve nepristojnosti.

Ako ni sami niste pri novcu, a vješti ste s rukama, ispletite ili sašijte nešto za drage ljude, ukrasite to na samo vama svojstven način, neka osoba osjeti da je to baš njoj namijenjeno – ispišite ime te osobe na vašu rukotvorinu. Možete to učiniti i s drugim materijalima, ako ste vješti – u drvetu, staklu, itd…

Svako se puno više obraduje poklonu za koji zna da ste mu posvetili svojeg vremena, pažnje i truda i on se po običaju puno više cijeni. Starijim osobama upriličite susret s nekim za koga su vam govorili da ih dugo nisu vidjeli, ali zbog okolnosti se nisu mogli sresti…

Dakle, imamo mali milijun načina da nekog obradujemo i napravimo poseban dar za njih. Dar koji ne mora imati vrijednost u novcu, nego u uloženoj energiji, srčanosti i želji da nekom zaista vratite osmjeh na lice i radost u srce.

Ja sam, evo, upravo poslala klasičnu novogodišnju čestitku mojoj dragoj osobi koja već ima dobrano godina, ali obožava dobivati te klasične čestitke. A da o drugim iznenađenjima i ne govorim (ne mogu, jer te osobe su mi i prijatelji na facebooku).

Isto tako, neku bombonjeru i piće zamijenim često s nekim kristalom iz svoje zbirke, napunim ga i programiram za točno određenu osobu tj. za njene zdravstvene ili životne tegobe. Često to radim i sa svojim preparatima od ulja, energiziram ih za osobe za koje znam da će im dobro doći i priložim ostalim poklonima.

Dakle, ne morate dati brdo novaca, budući da ih svakako većina nema previše, ali zato možete uključiti male sive moždane stanice i smisliti neko lijepo, ugodno i simpatično iznenađenje za vaše drage prijatelje.

Eto, nadam se da sam vam dala par ideja kako napraviti promjenu i u ovom segmentu, ako to već niste i sami učinili.

Od mene – za vas sve jedna želja: neka vam Život/Bog/Univerzum daruje ono što vam zaista treba, a što vrlo često nije ono što vi želite…Time je ispunjena najveća moguća molitva za svaku dušu – da dobije ono što je za njeno Najveće Dobro.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp