Zanimljivo: Bill Gates povukao je svoje bogatstvo iz mRNA tehnologije 2021. godine

Zanimljivo: Bill Gates povukao je svoje bogatstvo iz mRNA tehnologije 2021. godine

Dionice Pfizera padaju i padaju, nastavlja se trend pada. Čini se da tržište naslućuje da će se velika prijevara s cjepivima jednom morati otkriti i da će uslijediti pravne posljedice. To bi moglo postati toliko veliko da svi uključeni farmaceutski divovi budu ugroženi svojim postojanjem. Ono što je uzbudljivo jest da je Bill Gates do kraja 2021. uložio velike iznose u te tvrtke i značajno povećao svoju imovinu – ali je zatim povukao dobit.

Institut Ron Paul za mir i prosperitet objavio je istraživanje 1. veljače 2023. koje poziva na razmišljanje. Čovjek, koji nema nikakvo obrazovanje o zdravstvenim pitanjima, a ipak dopušta da ga (kupljeni) mediji diljem svijeta hvale kao stručnjaka i dobročinitelja, zaradio je stotine milijuna dolara profita od eksperimentalne mRNA. Savršeno je tempirao svoje ulaganje i svoj profit. Prije nego što je bomba eksplodirala, prijevara je otkrivena i nastupile su neizbježne pravne posljedice, Gates je povukao svoj novac iz BioNTecha.

Gates je u početku držao 1.038.674 dionice u BioNTechu – ali je većinu njih povukao u trećem kvartalu 2021. godine. Prodao je 86 posto svojih dionica i zadržao samo 148.674 dionice. Ako pogledate sliku ispod vidjet ćete kako je njegova prodaja bila savršeno izvedena. Točka označava datum. Vrijednost njegovih preostalih dionica pala je za 42 posto u 2021. Upravo je opet imao “sreće”, zar ne? Sve mu se eto sasvim slučajno savršeno poklopilo.

Pritom je vrlo zanimljivo da je Gates izvukao ogroman broj dionica iz VIR Biotechnology. Ondje je svoj udjel smanjio za 2,100.000 dionica ili 76 posto svog ukupnog udjela.

Grafikon na 13f.info također dobro pokazuje točku u vremenu u kojoj je Gates stvarno ušao u posao s dionicama. Stvari su krenule nizbrdo od trećeg kvartala 2021. S jedne strane zato što su tvrtke u koje je Zaklada Billa i Melinde Gates ulagala izgubile na vrijednosti, ali uglavnom zato što je dobit povučena i vjerojatno uložena negdje drugdje. Ovdje prikazano ulaganje na burzu palo je sa 691 milijuna dolara na trenutno oko 84 milijuna dolara.


Portfelj 13F koji je ovdje predstavljen alat je američke Komisije za vrijednosne papire i burzu. Ali postoje i drugi prikazi koji su nešto opsežniji. Na Valuesider.com možete detaljnije pogledati portfelj Billa Gatesa. I iznad svega, ovdje su dostupni povijesni podaci koji sežu unatrag do godina prije razdoblja Corone. Ova ilustracija pokazuje: od trećeg tromjesečja 2022. Billy je ponovno osobito marljivo ulagao na burzi – ili je ponovno imao senzacionalnu sreću. 17,6 milijardi stanje na burzi u 2022. postalo je ugodnih 42 milijarde u 2023. – što je u konačnici palo na 39 milijardi američkih dolara.

Međutim, razloge za pomake trebalo bi pomnije istražiti; oni mogu biti uzrokovani i kupnjom i rastom cijena. Druge velike platforme prikazuju istu sliku. Zaklada Billa i Melinde Gates trenutno ne ulaže relevantne iznose u tvrtke koje se bave proizvodnjom ili distribucijom mRNA tehnologije. Najznačajnije ulaganje u zdravstveni sektor, što se može dokazati tijekom godina, je Schrödinger Inc., međunarodna tvrtka za znanstveni softver specijalizirana za razvoj računalnih alata i softvera za otkrivanje lijekova i znanost o materijalima.

Činjenica je: Pfizer i Biontech više nemaju nikakve važnosti kada je u pitanju ukupna imovina gospodina Billa Gatesa. Dogovor je sklopljen, ostalo je nebitno. Treće tromjesečje 2023. prijavljen je kao: Pfizer Inc. – Ukupna vrijednost 2,25 milijuna USD. Valuesider više ne prikazuje udjele u BioNTechu ili Moderni. Usput, “Beyond Meat”, tvrtka za umjetno meso, više nije navedena.

No, dionice su još uvijek moguće zaobilaznim putem, jer je dobra petina Gatesova bogatstva vrijednog milijardu dolara parkirana u dionicama Berkshire Hathaway Inc. vrijednim 7,9 milijardi dolara. Ovo je holding tvrtka koja posjeduje ili ima udjele u brojnim drugim tvrtkama – uglavnom osiguravajućim društvima. Vrijednost dionica Microsofta također je u velikom porastu već neko vrijeme, Bill Gates sada tamo ima 12,4 milijarde dolara, dok ta pozicija uopće nije kotirala 2020. i 2021. godine.

Što se tiče izvlačenja profita od Pfizera, Institut Ron Paul opisuje događaje od 2019. do 2021. na sljedeći način:

U rujnu 2019., samo nekoliko mjeseci prije nego što je Covid histerija zahvatila svijet, Zaklada Gates osigurala je svoje udjele u Pfizerovom partneru za cjepiva putem ugovora o dionicama prije IPO-a s dogovorenom kupovnom cijenom od 18,10 USD po dionici. Uz prosječnu prodajnu cijenu od oko 300 USD po dionici u trećem tromjesečju 2021., to znači da je Zaklada Gates primila oko 260 milijuna USD u gotovini od prodaje, pri čemu je 242 milijuna USD neoporezovana dobit, budući da je novac uložen kroz Zakladu. I to ne uzima u obzir dodatnih 2 milijuna dionica koje je Zaklada Gates prethodno prodala iz svog izvornog kapitala prije IPO-a. Kada je prodana u trećem tromjesečju 2021., Zaklada Gates osigurala je povrat više od 15 puta veći od izvorne investicije.

Tijekom sljedećeg tromjesečja, Gates je odbacio 1,4 milijuna dionica Curevca, još jedne mRNA tvrtke sa sjedištem u Njemačkoj koja se udružila s nekoliko proizvođača mRNA cjepiva, prikupivši procijenjenih 50 milijuna dolara.

Nakon što je prodao dionice svoje mRNA tvrtke, Gates se predomislio o tehnologiji koja stoji iza navodnog i globalno reklamiranog “čudesnog lijeka” – protugovor je i danas zabranjen u mainstreamu pod najstrožom cenzurom. Gates, koji je jednom tvrdio da cijepljenje mRNA injekcijama ima preventivni učinak i “pomaže srcu”, od tog je trenutka počeo kritizirati eksperimentalne injekcije.

Zatim je početkom 2023. Bill Gates izrazio sljedeće mišljenje (i kladimo se da ga niste čuli u mainstreamu):

Također moramo riješiti tri problema [mRNA] cjepiva. Sadašnja cjepiva ne blokiraju infekcije. Nisu širokog spektra, pa kada se pojave nove varijante, gubite zaštitu, a ona imaju vrlo kratko trajanje, posebno kod ljudi koji su važni, a to su stari ljudi.

Primjerice, političari u Hrvatskoj i dan danas preporučuju cjepivo mRNA – bez obzira na to što ono ne djeluje, njegov se učinak poništava, a javljaju se strašne nuspojave uključujući i smrt.

 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp