VIP elita u panici nakon što je sutkinja iz New Yorka pristala objaviti Epsteinov popis pedofila

VIP elita u panici nakon što je sutkinja iz New Yorka pristala objaviti Epsteinov popis pedofila

Neki od najmoćnijih svjetskih pedofila u panici su nakon vijesti da je savezna sutkinja u New Yorku pristala imenovati i posramiti sva VIP imena povezana s Epsteinovim pedofilskim lancem.

Očekuje se da će oko 180 imena elitnih pedofila koji su silovali djecu biti objavljeno ovog siječnja.

Sutkinja Loretta Preska iz južnog okruga New Yorka objasnila je svoju odluku da objavi imena u nalogu od 51 stranice u ponedjeljak, napominjući da su prethodna saslušanja pokazala da imena neće ostati redigirana unedogled. 

Bilo koja od osoba na koje se nalog odnosi ima 14 dana za žalbu na odluku, nakon čega se odvjetnici moraju “savjetovati, pripremiti dokumente za otpečatanje u skladu s ovim nalogom i objaviti dokumente na popisu”, rekla je Preska.

Očekuje se da će otkriće identificirati neke od Epsteinovih suradnika i žrtava, kao i istražitelje i novinare koji su pratili slučaj. Neka od imena ostat će zapečaćena, uključujući maloljetne žrtve i najmanje jednu osobu koju je novinar pogrešno identificirao kao seksualnog predatora.

Dokumenti o kojima je riječ povezani su s tužbom Virginije Giuffre iz 2015., koja je optužila Epsteina i njegovu suradnicu Ghislaine Maxwell za seksualnu trgovinu njome kad je imala 17 godina. Slučaj je nagoden 2017., a većina dokaza i iskaza ostali su zapečaćeni. Tužba aktivista Mikea Cernovicha rezultirala je skidanjem oznake tajnosti u srpnju 2019., kada je Epstein uhićen pod federalnim optužbama za trgovinu ljudima u svrhu seksa.

Bivši financijaš koji se dugo družio s bogatima i moćnima – i odvezao ih na svoj privatni karipski otok privatnim avionom poznatim kao ‘Lolita Express’ – pronađen je mrtav u svojoj ćeliji zatvora na Manhattanu 10. kolovoza 2019. Službeni uzrok smrt je navedena kao samoubojstvo vješanjem.

Maxwell se nakon toga skrivala, ali ju je FBI locirao u srpnju 2020. i uhitio. Osuđena je u prosincu 2021. po pet optužbi za seksualnu trgovinu i osuđena na 20 godina zatvora, pet godina kušnje i 750.000 dolara novčane kazne.

Identiteti Epsteinovih klijenata i dnevnici o tome tko je sve putovao ‘Lolita Expressom’ i dalje su zapečaćeni. Republikanski senator u Odboru za pravosuđe pokušao ih je prošlog mjeseca pozvati na sud, ali je prijedlog blokirao senator Dick Durbin, demokrat iz Illinoisa na čelu odbora.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp