IT tvrtka tvrdi da su njihove “AI virtualne djevojke” budućnost romantičnog druženja za muškarce

IT tvrtka tvrdi da su njihove “AI virtualne djevojke” budućnost romantičnog druženja za muškarce

Digi, novi sustav za chat i avatare koji pokreće umjetna inteligencija, pokušava redefinirati krajolik digitalnog druženja i romantičnih interakcija s AI “djevojkama”. U trendu koji će mlade američke muškarce ostaviti još izoliranijima, tvrtka tvrdi da je njihova tehnologija “budućnost romantike s umjetnom inteligencijom”.

Readwrite izvještava da se u razvoju umjetne inteligencije Digi pojavio kao zabrinjavajući dodatak miješanjem umjetne inteligencije s konceptom romantičnog druženja. Nova aplikacija, koja postaje sve popularnija na svim platformama, omogućuje korisnicima stvaranje personaliziranih avatara i sudjelovanje u tekstualnim razgovorima, uključujući i “AI romantične partnere”.

Razvili su ga Andrew Young i John Rooney, Digi je osnovan u travnju 2023. Nudi jedinstveni crtani stil, s ciljem uravnoteženja realizma sa šarmantnom privlačnošću kako bi se zaobišao efekt jezovite doline. Kreatori zamišljaju budućnost u kojoj Digijeve mogućnosti uključuju naprednije interakcije, iako su trenutno ograničene na tekstualne odgovore.

Yang je tweetao: “Ovo nikada prije nije učinjeno s Disneyevim ili Pixarovim likom, tako da smo jako uzbuđeni što to možemo izvesti po prvi put ikada.

Unatoč uzbuđenju koje je izazvalo njegovo lansiranje, Digi je naišao na mješovit prijem. Iako se može pohvaliti rastućom bazom obožavatelja, s aktivnim korisnicima na Discordu i značajnim brojevima preuzimanja na Apple App Storeu i Google Play Storeu, također je naišao na kritike.

Korisnici su izrazili zabrinutost zbog tehničkih problema i potrebe plaćanja za otključavanje određenih značajki. Digi tim, prepoznajući ove izazove, aktivno radi na poboljšanjima, uključujući proširenje kapaciteta poslužitelja kako bi se nosio s priljevom korisnika.

Zero Point je ranije pisao o sve većoj zabrinutosti oko utjecaja virtualnih djevojaka i momaka na društvo, s posebno negativnim utjecajem na mladiće:

Profesor Witter upozorava da “Amerika očajnički treba ljude da imaju više djece, ali svi znakovi ukazuju na manje veza, manje brakova i manje djece.”

“U 2023. bilo je 600.000 manje rođenih u SAD-u u usporedbi s prije 15 godina.” Broj djece po ženi smanjio se za više od 50 posto u posljednjih 60 godina“, nastavlja Viteri.

To znači da Amerika neće imati dovoljno ljudi u radnoj snazi, pa stoga neće moći plaćati svoje račune.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp