Političarku koja se zalaže za otvorene granice, migranti brutalno pretukli u vlastitoj kući

Političarku koja se zalaže za otvorene granice, migranti brutalno pretukli u vlastitoj kući

Progresivna političarka koja se zalaže za prava migranata suočila se s brutalnim napadom skupine migranata ispred vlastite kuće u Francuskoj.

Oriane Filhol, zamjenica gradonačelnika Mathieua Hanotina iz Socijalističke stranke (PS) u Saint-Denisu, završila je u bolnici nakon što je bila izložena nasilnom napadu koji je uključivao udarce rukama po licu i tijelu. Incident se dogodio oko 21:30 na prilazu koji vodi do njezine kuće.

Unatoč napadu, ljevičarska političarka uspijela je pobjeći i potražila utočište u kući prijatelja nekoliko ulica dalje. Međutim, napadači su je progonili, zadajući joj dodatne udarce prije nego što su pobjegli u vozilu, prenosi Remix News.

Prema policijskom izvoru na koji se poziva Le Figaro, napadači su svoja lica sakrili iza kirurških maski i kapuljača, predstavljajući ‘sjevernoafrički’ izgled.

 

Za sada nema uhićenja, a osobe odgovorne za napad i dalje su na slobodi.

Priopćenje za javnost iz gradske vijećnice Saint-Denisa pokazalo je da su motivi koji stoje iza napada usko povezani s Filholovom predanošću kao izabranoj dužnosnici. Unatoč incidentu, Filhol se i dalje aktivno zalaže za prava migranata u Francuskoj.

U svojoj posljednjoj objavi na društvenim mrežama strastveno je kritizirala francusku vladu zbog ograničavanja prava migranata na socijalnu skrb. Izrazila je frustraciju, rekavši: “Dok naše lokalne vlasti čine sve što je u našoj moći kako bismo podržali obitelji i promicali njihov ionako težak pristup pravima, sada Vlada i njezini saveznici ukidaju ta prava s nacrtom zakona o imigraciji. Sram, gađenje”, odražavajući njezinu predanost cilju.

Ovaj incident prati uznemirujući trend, budući da smo ranije istaknuli skupinu muškaraca naoružanih noževima koji su prekinuli zimski ples u malom francuskom selu, izjavljujući, “mi smo ovdje da izbodemo bijelce.” Napadači su ranili 17 ljudi i tragično oduzeli život 16-godišnjaku.

Unatoč težini incidenta, dobila je vrlo ograničenu medijsku pokrivenost.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp