Tucker Carlson nalazi se u Moskvi: Sprema li se to njegov veliki intervju s Putinom?

Tucker Carlson nalazi se u Moskvi: Sprema li se to njegov veliki intervju s Putinom?

Američki novinar Tucker Carlson proveo je nekoliko dana u Rusiji i čak je prisustvovao baletnoj predstavi u Boljšoj teatru, izvijestio je u subotu Telegram kanal Mash, podijelivši nekoliko fotografija konzervativnog komentatora.

Carlson je navodno sletio u zračnu luku Vnukovo letom Turkish Airlinesa iz Istanbula u četvrtak nakon nekoliko sati kašnjenja, navodi kanal. Kasnije je uočen kako pleše u baletu Spartacus u Boljšoj teatru u Moskvi.

Konzervativni komentator tek treba potvrditi putovanje i ostaje nejasno što je imao u Rusiji. No, glasine o njegovoj namjeri da intervjuira predsjednika Vladimira Putina kruže još od prošle godine.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov nije isključio mogućnost da Carlson intervjuira Putina kada su ga o tome pitali u rujnu, iako je objasnio da će ruski čelnik pričekati da sjedne s bilo kojim američkim novinarom sve dok stanovništvo SAD-a više ne bude tako “ozbiljno zapaljeno anti -Ruska propaganda.”

Sam Carlson rekao je za švicarske novine Die Weltvoche da ga je Bijela kuća spriječila da dogovori intervju s Putinom. Iako je izrazio užasnutost što nije dobio veću potporu svojih kolega novinara o svojoj namjeri da sjedne s ruskim predsjednikom i upitao zašto Amerikancima “nije dopušteno čuti” Putinov glas, odbio je pružiti bilo kakve dodatne pojedinosti o tome kada je intervju trebalo dogoditi ili kako je predsjednička administracija Joea Bidena intervenirala da to zaustavi.

Bivša voditeljica Fox Newsa tvrdila je da su prethodni pokušaji da se osigura intervju s Putinom doveli do agresivnog nadzora Agencije za nacionalnu sigurnost.

Unatoč tome što je godinama dominirao gledanošću u udarnom terminu, Carlson je u travnju otpušten s Fox Newsa iz razloga koji nikada nisu javno objavljeni. Zatim je pokrenuo vlastiti talk show na X-u (bivši Twitter).

Dok je američki medijski establišment opetovano demonizirao Carlsona kao “korisnog idiota” za Moskvu – ako ne i izravnog ruskog agenta – zbog njegovog skepticizma prema vanjskoj politici Washingtona, a posebice sukobu u Ukrajini, novinar nikada prije nije posjetio Rusiju ili radio s ruski mediji.organizacije.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp