Ines Knežević: Teorija je samo teorija sve do onog trenutka dok se ne dokaže pravim dokazima da je nešto činjenica

Ines Knežević: Teorija je samo teorija sve do onog trenutka dok se ne dokaže pravim dokazima da je nešto činjenica

Pretpostavke od zbunjenih znanstvenika trebale bi i ostati u njihovim zbunjenim glavama, a ne da ih se tiska u školske knjige kao činjenice i da se traži od djece da uče i pamte te šuplje teorije bez temelja.

Pošto znanstvenici redovno mijenjaju svoje teorije možemo pretpostaviti koliko nam se teza na klimavim nogama danas servira kao činjenice, a već za desetak godina će biti napuštene kao neosnovane.

Svrha današnjeg školstva je zaglupljivanje mladih generacija i proizvodnja tupih i umišljenih pojedinaca koji će napamet naučene nečije nedokazane teorije agresivno širiti u društvu kao ‘prave istine’. A baš te njihove ‘prave istine’ će okupljati onaj najtupiji dio društva koji se nikad ništa ne preispituje niti dodatno nešto analizira.

S obzirom koliko su dosad prekrojili i izmijenili znanstvenih teorija možemo zamisliti koliki je omjer informativnog otpada u školstvu koje se prezentira kao pravo znanje i još se ocjenjuje koliko je netko usvojio tog otpada u svoju memoriju.

Osim astronomije čiju sam grafiku ovdje priložila razne lažne informacije prezentiraju nam i u svim drugim područjima od biologije, nutricionizma, klimatologije, medicine pa nadalje.

Živimo u svijetu gdje je laž glavna vijest u medijima, udžbenicima i reklamama.

Živimo u svijetu gdje mudra osoba treba tražiti i kopkati znanja sama jer prava istina u većini uvijek bude skrivena i zakopana ispod gomile natrpanih dezinformacija, laži i šupljih teorija.

Stoga je onaj koji traži pravu istinu prisiljen sam provjeravati informacije i testirati ih ili u praksi ili u srazu više različitih informacija tražiti onu pravu koja kroz logični način sagledavanja stvari izlazi kao najrealnija.

Ovaj svijet ne daje istinito znanje za javnost, istina je u skrivenim bibliotekama a obične ljude se namjerno želi zadržati neukima i na krivom tragu kako bi mogli plaćati i konzumirati proizvode i tretmane bez pokrića koji im nikad neće pomoći ali će im sigurno odmoći i navesti ih da još više troše uz parolu da će im sigurno biti bolje ako više vjeruju i potroše.

I najzad, te dugogodišnje plasirane laži ostati će dio naših života sve dotle dok ih većina prihvaća kao činjenice, cijeni ih i podržava.

‘Samo smo pretpostavili da su sferični’ kaže astrofizičar Stamatellos.

Sada kažu da plinoviti planeti nisu sfericni nego u obliku diska na početku svoga stvaranja.

Za njihove prijašnje tvrdnje koje su sad napustili javnost nije dobila izvinjenje da su pogriješili niti je javnost dobila izvinjenjenje što je bila prisiljena vjerovati u njihove tvrdnje bez prava da netko pokuša nešto suprotno ustvrditi jer takav je odmah bio optužen da priča gluposti i da nije stabilan.

Ovakvih primjera imamo milijun u našem društvu, nitko za ništa ne odgovara niti je odgovoran.

I da je takvo stanje samo u astronomiji bilo bi odlično ali nažalost nije jer sa mnogih kvazi-znanstvenih frontova dociraju nam svoju priču, koju onda nameću i prisilno instaliraju u svakodnevne živote izmanipuliranih ljudi.

Krajnje je vrijeme da se ljudi probude i da počnu koristiti svoj mozak a ne tuđi od susjeda ili od svojih državnika. Istina je prevažna i ako želimo umno napredovati kao civilizacija onda je vrijeme da je počnemo cijeniti i njegovati kako to istina i zaslužuje.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp