Ines Knežević – Ako priznajete samo ono što vaša osjetila percipiraju, u dubokom ste neznanju

Ines Knežević – Ako priznajete samo ono što vaša osjetila percipiraju, u dubokom ste neznanju

Ovaj kolaž kojeg prilažem uz tekst sastoji se od sličica koje šire fanovi Ravne Zemlje i od mog informativnog dodatka koji govori kolika je brzina putničkog aviona.

May be an image of 4 people and text that says 'As a general rule, commercial aircrafts fly around M. 77, which is equivalent to about 860 km/h or 14 kilometres per minute. 乳과 6 km/h ain 100 km/h 1670 km/h'

Izvor: Facebook

Ravnozemljaši tvrde da ne postoji ni gravitacija ni gibanje Zemlje. Oni ne osjete gibanje i zbog toga ga ne priznaju. Ako uključimo logiku vrlo brzo doći ćemo do zaključka da što je objekt veći sila koja se osjeća na njemu je manja.

Avion ima 8 puta veću brzinu od ova dva objekta na sličicama a ipak putnici u njemu mirno sjede za vrijeme putovanja, neki čak i čvrsto i mirno spavaju i lijepo sanjaju. Zašto je onda nekima tako teško prihvatiti gibanje Zemlje?

Zemlja se kreće duplo brže od aviona, ali u njenu masu mogu stati milijuni aviona. Broj aviona koliko bi trebalo skupiti da se izjednače sa brojem Zemljine mase, za toliki je broj osjećaj ubrzanja na Zemlji manji od aviona.

Da ih je samo milijun i da to podijelimo sa Zemljinom brzinom od 1670km/h već idemo duboko ispod nule. Dok hodate, jedete, spavate…biste li osjećali ubrzanje od 0.00167km/h u svom životu, ravnozemljaši? Ovo nije tekst za potezanje svađe, nego napomena da svi koji se drže neke teorije moraju znati istu i obraniti na dokazivi način, dakle argumentima.

Ako kažete… ne postoji gravitacija, ne postoji svemir…vi ustvari negirate prirodu kako biste se i dalje mogli držati svoje teorije. Kažete da voda može biti samo ravna? Kako objašnjavate kapljicu?

Gravitacija se spominje u Vedama koje su duplo starije od Biblije. Vede isto tako spominju i svemir i opisuju bliže i dalje zvijezde i zviježđa. Je li ravnozemljašima cijela znanost zapisana u pola stranice Biblije gdje se spominju nebeska svjetlila i stvaranje Svijeta? I zar i još danas među nama ima još onih koji misle da je Bog stvorio samo ljude na Zemlji?

Ako priznajete samo ono što vaša osjetila percipiraju, onda ste u dubokom neznanju. Spektar našeg vidnog polja i frekvencije koje možemo čuti su jako limitirani i mnogo toga još oko nas postoji iako mi to ne percipiramo. Recimo pčela vidi spektar boja koje mi ne možemo vidjeti.

Isto tako mnogo zvukova mi uopće ne očitavamo, a ipak su tu. Isto tako svemir ima više dimenzija, a ne samo ovu koju mi vidimo. Što čovjek sebe više stavlja u fokus, to je manji u znanju, jer čovjek je samo djelić sveukupne Kreacije.

Čovjek je samo odijelo iz ove dimenzije. Duša se ne vrednuje po odijelu jer odijelo je prolazno, a duša je vječna.

I naša Zemlja je samo jedna od lokacija u našem svemiru. Mi smo duhovni putnici. Tko zna gdje će sutra biti naš dom? I tada ćemo imati nove pustolovine i biti u drugim odijelima i na drugim destinacijama.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp