Generalni štrajk potresa Argentinu: Zemlja je na nogama, a globalistički predsjednik Milei u velikim problemima

Generalni štrajk potresa Argentinu: Zemlja je na nogama, a globalistički predsjednik Milei u velikim problemima

Zračne luke ne rade i na stotine letova je otkazano.

Sindikati u Argentini organiziraju opći štrajk. Prosvjeduju protiv mjera štednje i drugih reformi koje je uveo predsjednik Javier Milei, koji je izabran prošle godine. Zračne i luke u zemlji ne rade, stotine letova je otkazano.

Diljem zemlje neke škole, samoposluge i banke ne rade, bolnice imaju ograničene usluge na nužne intervencije, prenose tiskovne agencije.

Jednodnevni štrajk održava se u vrijeme dok argentinski parlament raspravlja o reformskom paketu koji je promovirao predsjednik, a koji bi trebao smanjiti regulaciju poslovnog sektora u Argentini i ograničiti utjecaj države na gospodarstvo, server napisao je iDnes.cz.

Predsjednik Milei preuzeo je dužnost prošle godine obećavši dramatično smanjenje javne potrošnje nakon godina visoke potrošnje i duga, ali duboki ekonomski problemi zemlje ostaju.

Generalni štrajk uslijedio je nakon masovnih prosvjeda kojima su Argentinci prošli mjesec odgovorili na rezove u obrazovanju. “Imamo vladu koja se zalaže za ograničenja radnih i socijalnih prava”, rekli su organizatori, prenosi AP.

Čelnik sindikata CTA Hugo Yasky rekao je da je štrajk izraz protivljenja “vladi koja koristi samo bogatima na račun naroda, poklanja prirodne resurse i nastoji ukinuti prava radnika”.

U Argentini je u četvrtak paraliziran masovni prijevoz, škole, uključujući sveučilišta, značajno su smanjile nastavu. Argentina Airlines priopćio je da je otkazao 200 domaćih letova i odgodio više od desetak međunarodnih letova, što je utjecalo na ukupno 24.000 putnika i koštalo tvrtku dva milijuna dolara.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp