Melinda French Gates odlazi iz Zaklade Bill & Melinda Gates

Melinda French Gates odlazi iz Zaklade Bill & Melinda Gates

Melinda French Gates odlazi iz Zaklade Bill & Melinda Gates.

Melinda French Gates dat će ostavku na mjesto supredsjednice Zaklade Billa i Melinde Gates.

Njezin posljednji radni dan u zakladi bit će 7. lipnja.

“Ovo nije odluka koju sam donijela olako. Neizmjerno sam ponosna na temelje koje smo Bill i ja izgradili zajedno i na izniman posao koji smo obavljali na rješavanju nejednakosti diljem svijeta. Jako mi je stalo do tima zaklade, naših partnera diljem svijeta i svih koji su dirnuti njihovim radom,” rekao je Gates.

“Prema uvjetima mog sporazuma s Billom, napuštajući zakladu, imat ću dodatnih 12,5 milijardi dolara koje ću posvetiti svom radu u ime žena i obitelji”, dodala je.

Slika

NBC News izvještava:

Melinda French Gates odlazi iz Zaklade Billa i Melinde Gates, tri godine nakon što je objavila da se rastaje od suosnivača Microsofta Billa Gatesa.

U izjavi objavljenoj na njezinom Instagram računu, rekla je da će u sklopu svog sporazuma o povlačenju iz zaklade zadržati 12,5 milijardi dolara koje planira uložiti u svoj kontinuirani rad na podršci ženama i obiteljima.


“Ovo nije odluka koju sam donijela olako”, napisala je French Gates. “Neizmjerno sam ponosna na temelje koje smo Bill i ja izgradili zajedno i na izniman posao koji obavljamo na rješavanju nejednakosti diljem svijeta.”


U zasebnoj izjavi, Bill Gates je rekao: “Žao mi je što vidim da Melinda odlazi, ali siguran sam da će ona imati veliki utjecaj na svoj budući filantropski rad.”


Sada vrijedna 75,2 milijarde dolara, Zaklada Gates je tijekom svog životnog vijeka od tri desetljeća isplatila 77,6 milijardi dolara vrijednih bespovratnih sredstava, što je čini jednom od najvećih donatorskih organizacija na svijetu, s fokusom na zdravstvene i razvojne ciljeve. Jedan je od najvećih doprinositelja Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji i odigrala je ključnu ulogu u naporima za rješavanje pandemije Covida.

“Želim zahvaliti Melindi na njezinom kritičkom doprinosu Zakladi od samog početka. Kao suosnivačica i supredsjednica Melinda je bila ključna u oblikovanju naših strategija i inicijativa, značajno utječući na globalno zdravlje i ravnopravnost spolova. Gledajući unaprijed, ostajem u potpunosti predan radu Zaklade u svim našim strategijama i realizaciji mogućnosti koje imamo da nastavimo poboljšavati živote milijuna diljem svijeta,” rekao je Bill Gates.

“Žao mi je što vidim da Melinda odlazi, ali siguran sam da će ona imati veliki utjecaj na svoj budući filantropski rad. Naš zakladni tim nevjerojatno je snažan i duboko strastven prema našem poslu, a pod vodstvom Marka Suzmana i predanog odbora povjerenika, uvjeren sam da ćemo nastaviti ostvarivati ​​značajan napredak u našoj misiji stvaranja svijeta u kojem svaka osoba može živjeti zdrav, produktivan život”, dodao je.

Prema CNN -u :

O izlasku French Gatesa najavljivano je nekoliko godina. Bill Gates i French Gates objavili su da se razvode u svibnju 2021. Tada su rekli da će si dopustiti neku vrstu probnog razdoblja do 2023. kako bi utvrdili mogu li nastaviti raditi jedno s drugim kako bi nadgledali svoju ogromnu dobrotvornu zakladu.

Suzman je u srpnju 2021. najavio plan za nepredviđene situacije “kako bi se osigurao kontinuitet rada zaklade”.

“Ako nakon dvije godine bilo koja odluči da ne može nastaviti raditi zajedno kao supredsjedateljica, French Gates će dati ostavku na svoju poziciju supredsjednice i povjerenice”, rekao je Suzman.

Gates će zadržati kontrolu i, u biti, otkupiti French Gates od zaklade, rekao je tada Suzman. French Gates bi od Gates dobila “osobne resurse” za svoj filantropski rad – resurse koji bi bili “potpuno odvojeni od donacija zaklade”.

Dragi prijatelji portala Epoha!

Kao što znate, portal Epoha djeluje potpuno samostalno bez ikakve državne potpore. Kao alternativni portal primorani smo djelovati u nemogućim uvjetima za koje su zaslužni dežurni cenzori koji su nam između ostalog trajno zamračili iliti zabetonirali Facebook stranicu te naši brojni pratitelji iste uopće ne vide naše objave.

Naravno, to nije sve što nam cenzori čine kako bi nas spriječili u našem radu. A sve to što čine, čine samo zato što smo slobodan i neovisan medij koji nije ni pod čijom kontrolom i samo zato što zajedno s vama, dragi prijatelji, vjerujemo u slobodu medija.

To što nam cenzori čine krajnje je neprofesionalno, s obzirom na činjenicu da smo mi službeni medij u RH kao i svi drugi mediji, registrirani pri Vijeću za elektroničke medije te u skladu s tim uredno plaćamo sva moguća davanja sustavu. No, od tog istog sustava ne dobivamo baš ništa osim gore navedenih cenzorskih napada.

Živimo za istinu, ne podilazimo nikakvim sustavnim lažima i od toga nećemo odustati. Ovisimo o dobroj volji naših čitatelja i pratitelja, o vama dragi prijatelji Epohe. Željeli bismo zajedno s vama nastaviti graditi bolji, pravedniji i sretniji svijet u kojem će svaki čovjek imati jednako pravo na dostojan život, slobodu, rad i sreću.

Ukoliko nađete razloga da podržite našu misiju, unaprijed vam zahvaljujemo na vašim donacijama kojima ćete dati svoj doprinos našoj zajedničkoj borbi za istinu i pravdu te omogućiti portalu Epoha da nastavi s radom i opstane u ovim za nas nemogućim uvjetima.

Hvala vam od srca na vašoj potpori.

Vaša Epoha

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp