Gvatemalski čelnik optužuje Bidena da ‘sabotira’ istragu pedofilskog lanca u koju su uključeni visoki političari

Gvatemalski čelnik optužuje Bidena da ‘sabotira’ istragu pedofilskog lanca u koju su uključeni visoki političari

Gvatemalski čelnik optužuje Bidena da ‘sabotira’ istragu pedofilskog lanca u koju su uključeni mnogi visoko pozicionirani političari.

Glavni tajnik državnog ministarstva (MP) Gvatemale raspisao je kako Bidenova administracija namjerno ‘sabotira’ istragu pedofilskog lanca u koju su uključeni moćni poslovni ljudi i političari na visokoj razini.

Glavni tajnik Ángel Pineda otkrio je u intervjuu u ponedjeljak da dužnosnici Bidenovog režima aktivno pokušavaju osujetiti istragu o trgovini djecom u svrhu seksa na granici koja uključuje moćne ljude.

Kao dio te istrage, tužitelji su prošli mjesec  pretresli dobrotvornu organizaciju Save The Children , kojom je predsjedala prva dama Jill Biden.

Pineda je također tvrdio da su predstavnici američkog veleposlanstva na njega vršili pritisak da ne sudjeluje u intervjuu, upozoravajući da se “igrao vatrom”.

Ovo se događa tjedan dana nakon što je američki državni tajnik Antony Blinken posjetio Gvatemalu kako bi razgovarao o tome kako olakšati “legalne putove” za migrante.

Blinken je također najavio da će Bidenova administracija surađivati ​​s Kongresom na pronalaženju dodatnih 578 milijuna dolara pomoći zemljama hemisfere koje primaju migrante.

Joe Biden u ožujku se sastao s predsjednikom Gvatemale Bernardom Arévaloom kako bi mu čestitao na siječanjskoj izbornoj pobjedi i razgovarao o “dobrom upravljanju, učinkovitom upravljanju migracijama, važnosti održavanja demokracije”.

Arévalo je posebno najavio pokušaj da smijeni državnu tužiteljicu Mariju Consuelo Porras ranije ovog mjeseca, navodeći da nije “ispunila svoje dužnosti”.

Starbucks tvrdi da ta objava nije slučajnost.

“Nakon ovog intervjua [Arévalo] je najavio zavjeru za uklanjanje AG-a,” objavio je na X.

Dragi prijatelji portala Epoha!

Kao što znate, portal Epoha djeluje potpuno samostalno bez ikakve državne potpore. Kao alternativni portal primorani smo djelovati u nemogućim uvjetima za koje su zaslužni dežurni cenzori koji su nam između ostalog trajno zamračili iliti zabetonirali Facebook stranicu te naši brojni pratitelji iste uopće ne vide naše objave.

Naravno, to nije sve što nam cenzori čine kako bi nas spriječili u našem radu. A sve to što čine, čine samo zato što smo slobodan i neovisan medij koji nije ni pod čijom kontrolom i samo zato što zajedno s vama, dragi prijatelji, vjerujemo u slobodu medija.

To što nam cenzori čine krajnje je neprofesionalno, s obzirom na činjenicu da smo mi službeni medij u RH kao i svi drugi mediji, registrirani pri Vijeću za elektroničke medije te u skladu s tim uredno plaćamo sva moguća davanja sustavu. No, od tog istog sustava ne dobivamo baš ništa osim gore navedenih cenzorskih napada.

Živimo za istinu, ne podilazimo nikakvim sustavnim lažima i od toga nećemo odustati. Ovisimo o dobroj volji naših čitatelja i pratitelja, o vama dragi prijatelji Epohe. Željeli bismo zajedno s vama nastaviti graditi bolji, pravedniji i sretniji svijet u kojem će svaki čovjek imati jednako pravo na dostojan život, slobodu, rad i sreću.

Ukoliko nađete razloga da podržite našu misiju, unaprijed vam zahvaljujemo na vašim donacijama kojima ćete dati svoj doprinos našoj zajedničkoj borbi za istinu i pravdu te omogućiti portalu Epoha da nastavi s radom i opstane u ovim za nas nemogućim uvjetima.

Hvala vam od srca na vašoj potpori.

Vaša Epoha

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp