Iz Rusije poručuju da su spremni na izravni sukob ako se Zapad želi boriti za Ukrajinu

Iz Rusije poručuju da su spremni na izravni sukob ako se Zapad želi boriti za Ukrajinu

Iz Rusije su poručili da su spremni na izravni sukob ako se Zapad želi boriti za Ukrajinu.

Ruski ministar vanjskih poslova izjavio je da je njegova zemlja spremna ako se Zapad želi boriti za Ukrajinu na bojnom polju.

Sergej Lavrov je rekao: “To je njihovo pravo – ako žele da bude na bojnom polju, bit će na bojnom polju”

Lavrov, koji je dva desetljeća služio kao ministar vanjskih poslova, rekao je da bi Rusija bila spremna susresti se sa zapadnim trupama na bojnom polju tijekom saslušanja za njegovo ponovno imenovanje na mjesto u novoj Putinovoj vladi.

Mail Online izvještava: Njegova izjava dolazi nekoliko mjeseci nakon što je francuski predsjednik  Emmanuel Macron odbio isključiti mogućnost da bi zapadne trupe jednog dana mogle biti poslane u Ukrajinu, a prije nekoliko tjedana rekao je da bi mogao poslati trupe ako ruske snage probiju prve linije bojišnice.

Vladimir Putin  je ranije ove godine upozorio da bi raspoređivanje NATO trupa u Ukrajini moglo dovesti do Trećeg svjetskog rata.

Kremlj je također rekao da će se svaka zapadna oprema koju  Kijev koristi  za napade preko granice smatrati legitimnom metom, čak i ako se nalazi u trećoj zemlji – što dodatno povećava strah od izravnog sukoba između NATO-a i Rusije.

Lavrov je to upozorio dok je švedski premijer rekao da bi bio spreman ugostiti zapadno nuklearno oružje ako izbije rat.

Procurili njemački dokumenti također sugeriraju da Berlin možda planira uvesti obaveznu vojnu službu za muškarce i žene od 18 godina.

Rat riječima između Moskve i Zapada se zahuktao kada su ruske trupe pretukle 30 gradova u ukrajinskoj sjeveroistočnoj regiji Harkov nakon pokretanja iznenadne kopnene ofenzive preko granice prošlog tjedna.

Ruski dobici bili su skupi, međutim, s Ukrajinom koja je tvrdila da je u nedjelju u borbama poginulo ili ozlijeđeno 1.740 Putinovih vojnika – što je rekordan dnevni gubitak u ratu.

Dragi prijatelji portala Epoha!

Kao što znate, portal Epoha djeluje potpuno samostalno bez ikakve državne potpore. Kao alternativni portal primorani smo djelovati u nemogućim uvjetima za koje su zaslužni dežurni cenzori koji su nam između ostalog trajno zamračili iliti zabetonirali Facebook stranicu te naši brojni pratitelji iste uopće ne vide naše objave.

Naravno, to nije sve što nam cenzori čine kako bi nas spriječili u našem radu. A sve to što čine, čine samo zato što smo slobodan i neovisan medij koji nije ni pod čijom kontrolom i samo zato što zajedno s vama, dragi prijatelji, vjerujemo u slobodu medija.

To što nam cenzori čine krajnje je neprofesionalno, s obzirom na činjenicu da smo mi službeni medij u RH kao i svi drugi mediji, registrirani pri Vijeću za elektroničke medije te u skladu s tim uredno plaćamo sva moguća davanja sustavu. No, od tog istog sustava ne dobivamo baš ništa osim gore navedenih cenzorskih napada.

Živimo za istinu, ne podilazimo nikakvim sustavnim lažima i od toga nećemo odustati. Ovisimo o dobroj volji naših čitatelja i pratitelja, o vama dragi prijatelji Epohe. Željeli bismo zajedno s vama nastaviti graditi bolji, pravedniji i sretniji svijet u kojem će svaki čovjek imati jednako pravo na dostojan život, slobodu, rad i sreću.

Ukoliko nađete razloga da podržite našu misiju, unaprijed vam zahvaljujemo na vašim donacijama kojima ćete dati svoj doprinos našoj zajedničkoj borbi za istinu i pravdu te omogućiti portalu Epoha da nastavi s radom i opstane u ovim za nas nemogućim uvjetima.

Hvala vam od srca na vašoj potpori.

Vaša Epoha

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp