Jimmy Dore iznosi šokantnu istinu o raku kože i svemu onome što ne znamo o suncu

Jimmy Dore iznosi šokantnu istinu o raku kože i svemu onome što ne znamo o suncu

Je li sve što nam je rečeno jedna velika laž? Čini se da je odgovor odlučno da.

Dok se javnosti često govori da treba izbjegavati sunce kako bi spriječili rak kože, ono što oni propuštaju spomenuti je da je sunčeva svjetlost nedvojbeno najvažniji nutrijent za ljudsko tijelo.

Eto, izbjegavanje sunčeve svjetlosti može udvostručiti rizik od prerane smrti, a također povećava rizik od svih drugih vrsta raka.

Tu je i sunčeva svjetlost

  • važno za mentalno zdravlje
  • smanjuje rizik od raka dojke
  • važan je za zdravlje kardiovaskularnog sustava
  • povećava životni vijek
  • potiče proizvodnju vitamina D
  • važan je za funkciju imunološkog sustava

Čemu onda sva ta strašenja? Čini se da je odgovor “slijedite novac”.

“Pokrenuta je iznimno sofisticirana kampanja odnosa s javnošću kako bi se društvo promijenilo u korist [dermatološke] industrije.”

Demoniziranje sunca omogućilo je dermatolozima da se prikažu kao heroji i potaknu što je više moguće straha od sunca – posebno jer je psihološko ulaganje koje su morali napraviti stalnim nanošenjem kreme za sunčanje povećalo vjerojatnost da će ljudi kontaktirati svog dermatologa kojeg su posjetili.

Uz to, kampanja zastrašivanja od raka kože “stvorila je ogroman prodajni lijevak dopuštajući veliki broj rutinskih pregleda cijelog tijela koji se izvode na inače zdravim ljudima. To stvara golemu gomilu potencijalnih karcinoma koji se mogu biopsirati ili ukloniti.”

Rat protiv sunčeve svjetlosti na kraju im je omogućio da “iskoriste strah od raka koji reklamira medicinska industrija kako bi opravdali naplaćivanje puno novca za nešto sumnjivo u prevenciji raka, a svaki pacijent odmah pristane kad čuje.

Eto ga. Sada shvaćate zašto vas žele natjerati da se bojite sunca.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp