Svjetska banka potpisuje sporazum sa zapadnim državama o potpunom ukidanju tradicionalne poljoprivrede

Svjetska banka potpisuje sporazum sa zapadnim državama o potpunom ukidanju tradicionalne poljoprivrede

Svjetska banka objavila je obavijest zapadnim državama da moraju potpuno ukinuti readicionalnu poljoprivredu kako bi do 2030. godine postigle ‘neto nulte emisije’.

Kraj proizvodnje hrane kakvu poznajemo

Umjesto promicanja različitih poljoprivrednih praksi koje su lokalni obiteljski poljoprivrednici usavršavali stoljećima – takve su prakse dobre za okoliš, a ne loše – Svjetska banka želi izbaciti bebu zajedno s vodom za kupanje tako što će se u nekim područjima potpuno riješiti poljoprivrede.

Vidimo taj pritisak u Nizozemskoj i drugim dijelovima zapadne Europe. A sada Svjetska banka predlaže još veća smanjenja u poljoprivrede jer tvrdi da se klima zagrijava zbog hrane koju ljudi uzgajaju.

“Trebalo bi djelovati u svim zemljama kako bi se došlo do neto nule, kroz sveobuhvatan pristup smanjenju emisija u prehrambenim sustavima, uključujući gnojiva i energiju, proizvodnju usjeva i stoke te pakiranje i distribuciju kroz lanac vrijednosti od farme do stola,” kažu iz Svjetske banke.

Kao i obično, globalisti predlažu jedinstveno rješenje za standardizaciju poljoprivrednih praksi iako se lokalni ekosustavi uvelike razlikuju od mjesta do mjesta. No, njima to nije važno jer su povrati ulaganja od njihovog prijedloga ogromni.

“Godišnje investicije morat će se povećati na 260 milijardi dolara godišnje kako bi se emisije poljoprivredno-prehrambenih proizvoda prepolovile do 2030. i dosegle neto nulte emisije do 2050.”, kaže Svjetska banka.

“Ova ulaganja dovela bi do više od 4 trilijuna dolara koristi, od poboljšanja ljudskog zdravlja, sigurnosti hrane i prehrane, kvalitetnijih poslova i profita za poljoprivrednike, do više ugljika zadržanog u šumama i tlu.”

Pohlepa ponovno vlada danom, a kratkovidnost ovih globalista dovest će do njihove vlastite propasti. Kad i njima ponestane hrane, sav taj novac koji kradu bit će bezvrijedan jer više neće biti hrane koju bi mogli kupiti njime.

“U konačnici, ambiciozni projekt Svjetske banke za restrukturiranje globalne poljoprivrede podcjenjuje rizike od neželjenih posljedica, uključujući nestašicu hrane, ekonomski poremećaj i povećane poteškoće za najugroženije”, upozorava Watts Up With That.

“Povijest uči da centralizirane intervencije u složenim sustavima kao što je globalna poljoprivreda često dovode do rezultata suprotnih od planiranih, potaknute neuspjehom da se uzme u obzir organska i razvijena priroda tih sustava. Prikaz ovih intervencija kao niskorizičnih i visokih povrata ne samo da dovodi u zabludu, već je i potencijalno opasan, utirući put budućnosti u kojoj je globalna opskrba hranom manje sigurna i podložnija hirovima birokratskog lošeg upravljanja.”

Dragi prijatelji portala Epoha!

Kao što znate, portal Epoha djeluje potpuno samostalno bez ikakve državne potpore. Kao alternativni portal primorani smo djelovati u nemogućim uvjetima za koje su zaslužni dežurni cenzori koji su nam između ostalog trajno zamračili iliti zabetonirali Facebook stranicu te naši brojni pratitelji iste uopće ne vide naše objave.

Naravno, to nije sve što nam cenzori čine kako bi nas spriječili u našem radu. A sve to što čine, čine samo zato što smo slobodan i neovisan medij koji nije ni pod čijom kontrolom i samo zato što zajedno s vama, dragi prijatelji, vjerujemo u slobodu medija.

To što nam cenzori čine krajnje je neprofesionalno, s obzirom na činjenicu da smo mi službeni medij u RH kao i svi drugi mediji, registrirani pri Vijeću za elektroničke medije te u skladu s tim uredno plaćamo sva moguća davanja sustavu. No, od tog istog sustava ne dobivamo baš ništa osim gore navedenih cenzorskih napada.

Živimo za istinu, ne podilazimo nikakvim sustavnim lažima i od toga nećemo odustati. Ovisimo o dobroj volji naših čitatelja i pratitelja, o vama dragi prijatelji Epohe. Željeli bismo zajedno s vama nastaviti graditi bolji, pravedniji i sretniji svijet u kojem će svaki čovjek imati jednako pravo na dostojan život, slobodu, rad i sreću.

Ukoliko nađete razloga da podržite našu misiju, unaprijed vam zahvaljujemo na vašim donacijama kojima ćete dati svoj doprinos našoj zajedničkoj borbi za istinu i pravdu te omogućiti portalu Epoha da nastavi s radom i opstane u ovim za nas nemogućim uvjetima.

Hvala vam od srca na vašoj potpori.

Vaša Epoha

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp