Mađioničar David Copperfield optužen je za seksualno zlostavljanje žena i maloljetnica

Mađioničar David Copperfield optužen je za seksualno zlostavljanje žena i maloljetnica

Ozbiljne su optužbe izašle protiv mađioničara Davida Copperfielda.

David Copperfield navodno je pipkao maloljetnice tijekom svojih predstava i prisiljavao žene na seks. Priče 16 žena otkrivaju zastrašujući obrazac. Copperfield naravno sve negira.

Trebao je to biti poseban trenutak pod svjetlima reflektora, ali se pretvorio u noćnu moru: kad je Lily bilo oko 15 godina, ona i njena obitelj su prisustvovali predstavi mađioničara Davida Copperfielda.

Amerikanka je jedva vjerovala svojoj sreći kada ju je poznata televizijska zvijezda odabrala da mu pomogne s trikom na pozornici. S užetom u ruci, Copperfield se smjestio iza studentice, zagrlio je i zatim joj počeo dodirivati ​​grudi.

“Njegove su podlaktice išle gore-dolje po mojim prsima prilično grubo, sve dok je razgovarao s publikom i izvodio trik”, kaže ona. – Bilo me sram i zgroženena sam bila. Njezina sestra potvrđuje incident. Priča se da se slično iskustvo dogodilo Oliviji, koja je izjavila da ju je Copperfield u javnosti dodirivao između nogu kada je imala 17 godina. Šapnuo joj je na uho da bi kasnije trebala doći u njegov hotel.

Lily i Olivia zapravo imaju različita imena i dvije su od 16 žena koje su, prema pisanju “The Guardiana”, iznijele ozbiljne optužbe na račun poznatog iluzioniste Copperfielda. Optužbe se događaju između 1988. i 2014. i kreću se od seksualnog uznemiravanja do opisa silovanja.

Više od polovice žena reklo je da su bile maloljetne u vrijeme incidenata. Copperfield poriče izjave žena, a njegovi odvjetnici poriču sve optužbe. Ali mnoge izjave otkrivaju zastrašujući obrazac. 

David Copperfield negira optužbe

Nakon nastupa u Las Vegasu ranih 1990-ih, izvještava jedna žena, Copperfield je nju i prijateljicu pozvao u svoju hotelsku sobu. Ondje ih je ponudio rakijom, nakon čega su se samo maglovito sjećale ostatka večeri. Copperfield ih je oboje silovao jer više nisu bile sposobni pristati. “Sigurna sam da sam bila drogirana”, kaže danas. Odvjetnici 67-godišnjeg mađioničara odbacili su sve optužbe. Droga nije dio Copperfieldova svijeta.

Druge dvije žene su neovisno o sebi izvijestile da im je Copperfield dao svoj telefonski broj dok su bile tinejdžerice i da je bio u redovnom kontaktu s njima. Jednoj je za njen 16. rođendan poslao čestitku s riječima “Vraćam se za dvije godine!”. Naime, on i 19 godina mlađa žena postali su par nakon njezina 18. rođendana. Međutim, u retrospektivi, ona kritički gleda na vezu zbog razlike u godinama i moći, rekla je žena danas. Copperfieldovi odvjetnici ističu da je riječ o legalnom i sporazumnom odnosu. 

FBI je već istraživao Copperfielda

Guardian je razgovarao i s bivšim zaposlenicima Copperfielda, koji su potvrdili da je mađioničar posebno tražio mlade žene iz publike i pozivao ih k sebi. Pomoćnica je izvijestila da je u nekom trenutku počela pitati djevojčice za dob i poslala je one mlađe od 18 godina njihovim roditeljima. Copperfield poriče da je ikada regrutirao žene iz publike.

Ovo nisu prve optužbe protiv Davida Copperfielda: 2007. godine jedna ga je žena prijavila policiji u Seattleu za silovanje. FBI je tada vodio istragu, ali je odustao od slučaja nakon dvije godine. Godine 2018. žena je prijavila da ju je Copperfield drogirao i seksualno zlostavljao kada je imala 17 godina. Upoznala ga je na natjecanju manekenki 1988. godine. Copperfield negira obje optužbe. Njegovi odvjetnici kažu da nikada nije bio optužen za zločin. 

David Copperfield još uvijek redovito izvodi svoj nastup u Las Vegasu. 

Dragi prijatelji portala Epoha!

Kao što znate, portal Epoha djeluje potpuno samostalno bez ikakve državne potpore. Kao alternativni portal primorani smo djelovati u nemogućim uvjetima za koje su zaslužni dežurni cenzori koji su nam između ostalog trajno zamračili iliti zabetonirali Facebook stranicu te naši brojni pratitelji iste uopće ne vide naše objave.

Naravno, to nije sve što nam cenzori čine kako bi nas spriječili u našem radu. A sve to što čine, čine samo zato što smo slobodan i neovisan medij koji nije ni pod čijom kontrolom i samo zato što zajedno s vama, dragi prijatelji, vjerujemo u slobodu medija.

To što nam cenzori čine krajnje je neprofesionalno, s obzirom na činjenicu da smo mi službeni medij u RH kao i svi drugi mediji, registrirani pri Vijeću za elektroničke medije te u skladu s tim uredno plaćamo sva moguća davanja sustavu. No, od tog istog sustava ne dobivamo baš ništa osim gore navedenih cenzorskih napada.

Živimo za istinu, ne podilazimo nikakvim sustavnim lažima i od toga nećemo odustati. Ovisimo o dobroj volji naših čitatelja i pratitelja, o vama dragi prijatelji Epohe. Željeli bismo zajedno s vama nastaviti graditi bolji, pravedniji i sretniji svijet u kojem će svaki čovjek imati jednako pravo na dostojan život, slobodu, rad i sreću.

Ukoliko nađete razloga da podržite našu misiju, unaprijed vam zahvaljujemo na vašim donacijama kojima ćete dati svoj doprinos našoj zajedničkoj borbi za istinu i pravdu te omogućiti portalu Epoha da nastavi s radom i opstane u ovim za nas nemogućim uvjetima.

Hvala vam od srca na vašoj potpori.

Vaša Epoha

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp