ECB gura klimatsko ludilo i poručuje da će prve banke morat platiti penale jer ne poštuju njihove zadane propise

ECB gura klimatsko ludilo i poručuje da će prve banke morat platiti penale jer ne poštuju njihove zadane propise

ECB ubrzanim tempom gura klimatsko ludilo i poručuje da će prve banke morat platiti penale jer ne poštuju njihove zadane propise.

Iako globalna klima nije jedan od temeljnih zadataka Europske središnje banke (ECB), glavna monetarna vlast eurozone je u to uključena. Prve banke sada bi trebale platiti penale jer ne ispunjavaju ciljeve ECB-a o zaštiti klime. Sada im je “dopušteno” ili potrošiti novac “zelenim” ulaganjima ili se suočiti s financijskim kaznama.

Zapravo, to je ludo. Banke radije ulažu u visokoprinosne investicije koje se tiču ​​fosilnih goriva nego u uglavnom gubitaške i neizvjesne “zelene” projekte. No Europska središnja banka od kreditnih institucija traži ili da ulože što više novca u takva ulaganja (i izgube novac), ili plate kaznu. Tek u studenom prošle godine ponovno je pojačan pritisak na institucije nakon primjene takvih pravila 2020. godine.

Sada američki financijski servis Bloomberg javlja da ECB već prijeti prvim bankama kaznenim kamatama jer ne uzimaju dovoljno k srcu te takozvane “ekološke zahtjeve”. U konačnici bi kazne mogle iznositi i do pet posto prosječnog dnevnog dohotka, navodi se. Radi se o urednim iznosima, koji također opterećuju bilance banaka. S obzirom na to da financijska industrija još uvijek trpi posljedice gospodarske i financijske krize iz 2008./2009. unatoč golemim vladinim paketima pomoći, ovo je također hrabar korak ECB-a.

Klimatska religija tako zahvaća sve više područja gospodarskog života. Cilj tvrtki u privatnom vlasništvu (što uključuje i banke) je zaraditi novac – a ne spaliti ga. Ali politika ECB-a u konačnici zahtijeva upravo to. Ili se više novca ulaže u takve financijski neisplative investicije ili banke moraju platiti strašne kazne.

No, treba biti oprezan i uzeti mogućnost da je ovo planski dogovor između ECB-a i banaka kako bi se što prije uvela digitalna valuta i karbonski otisak jer to je ono što globalisti svim silama žele provesti kako bi mogli u potpunosti ucijenjivati i kontrolirati ljude. 

Dragi prijatelji portala Epoha!

Kao što znate, portal Epoha djeluje potpuno samostalno bez ikakve državne potpore. Kao alternativni portal primorani smo djelovati u nemogućim uvjetima za koje su zaslužni dežurni cenzori koji su nam između ostalog trajno zamračili iliti zabetonirali Facebook stranicu te naši brojni pratitelji iste uopće ne vide naše objave.

Naravno, to nije sve što nam cenzori čine kako bi nas spriječili u našem radu. A sve to što čine, čine samo zato što smo slobodan i neovisan medij koji nije ni pod čijom kontrolom i samo zato što zajedno s vama, dragi prijatelji, vjerujemo u slobodu medija.

To što nam cenzori čine krajnje je neprofesionalno, s obzirom na činjenicu da smo mi službeni medij u RH kao i svi drugi mediji, registrirani pri Vijeću za elektroničke medije te u skladu s tim uredno plaćamo sva moguća davanja sustavu. No, od tog istog sustava ne dobivamo baš ništa osim gore navedenih cenzorskih napada.

Živimo za istinu, ne podilazimo nikakvim sustavnim lažima i od toga nećemo odustati. Ovisimo o dobroj volji naših čitatelja i pratitelja, o vama dragi prijatelji Epohe. Željeli bismo zajedno s vama nastaviti graditi bolji, pravedniji i sretniji svijet u kojem će svaki čovjek imati jednako pravo na dostojan život, slobodu, rad i sreću.

Ukoliko nađete razloga da podržite našu misiju, unaprijed vam zahvaljujemo na vašim donacijama kojima ćete dati svoj doprinos našoj zajedničkoj borbi za istinu i pravdu te omogućiti portalu Epoha da nastavi s radom i opstane u ovim za nas nemogućim uvjetima.

Hvala vam od srca na vašoj potpori.

Vaša Epoha

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp