Karolina Vidović Krišto – Hrvatski narod ima pravo na uređenu državu

Karolina Vidović Krišto – Hrvatski narod ima pravo na uređenu državu

Prije 34 godine, Hrvatska je bila puna nade i odlučnosti, iako smo bili svjesni opasnosti koja nam je išla ususret. Mi smo 1990. bili suočeni s prijetnjama nadmoćnog neprijatelja, a podršku su nam davali tek malobrojni svjetski čimbenici.

Ali unatoč nepovoljnim okolnostima, tadašnja Hrvatska nije imala straha i bili smo odlučni ostvariti generacijski san, o slobodnoj i suverenoj Hrvatskoj Državi. Hrvatska je 1990. godine čvrsto zastupala tezu da Hrvatski narod ima pravo na svoju državu, i uspjeli smo.

Danas moramo tu državotvornu tezu preformulirati i jasno kazati da hrvatski narod ima pravo na UREĐENU DRŽAVU! Mi imamo pravo živjeti u državi u kojoj se poštuju zakoni, u kojoj je svatko jednak pred zakonom i u kojoj se baštine elementarne etičke i moralne vrijednosti.

Današnja Hrvatska pati zbog nemorala i sebeljublja, zbog gramzljivosti i egoizma vladajućih struktura koje su prema Hrvatskoj ravnodušni i njima Hrvatska služi isključivo kao platforma njihovog osobnog komfora.

No, sjetimo se da tada, početkom devedesetih godina u borbi za neovisnom državom, Hrvatskoj nitko ozbiljan nije predviđao uspjeh. Tako nam i danas, svi silni analitičari tumače da se moramo pomiriti s beznađem, bezakonjem, nepravdom i korupcijom. Po njima Hrvatska nema ista prava kao druge države Europske unije.

Zato se ugledajmo u Hrvatsku od prije 34 godine, i odlučno i hrabro recimo da mi Hrvati nismo drugorazredni građani Europske unije i da imamo pravo živjeti u državi koja je pravedna, uređena i uspješna.

Sigurna sam da ćemo kao i prije 34 godine, naoružani najjačim oružjem koje postoji na svijetu, a ono se zove ISTINA, pobijediti nepravdu i laž. Organizirat ćemo svoju Hrvatsku kao uređenu i uspješnu državu, u kojoj će se dobro živjeti i u koju će se Hrvati vraćati, a ne odlaziti iz svoje lijepe Domovine.

Dragi prijatelji portala Epoha!

Kao što znate, portal Epoha djeluje potpuno samostalno bez ikakve državne potpore. Kao alternativni portal primorani smo djelovati u nemogućim uvjetima za koje su zaslužni dežurni cenzori koji su nam između ostalog trajno zamračili iliti zabetonirali Facebook stranicu te naši brojni pratitelji iste uopće ne vide naše objave.

Naravno, to nije sve što nam cenzori čine kako bi nas spriječili u našem radu. A sve to što čine, čine samo zato što smo slobodan i neovisan medij koji nije ni pod čijom kontrolom i samo zato što zajedno s vama, dragi prijatelji, vjerujemo u slobodu medija.

To što nam cenzori čine krajnje je neprofesionalno, s obzirom na činjenicu da smo mi službeni medij u RH kao i svi drugi mediji, registrirani pri Vijeću za elektroničke medije te u skladu s tim uredno plaćamo sva moguća davanja sustavu. No, od tog istog sustava ne dobivamo baš ništa osim gore navedenih cenzorskih napada.

Živimo za istinu, ne podilazimo nikakvim sustavnim lažima i od toga nećemo odustati. Ovisimo o dobroj volji naših čitatelja i pratitelja, o vama dragi prijatelji Epohe. Željeli bismo zajedno s vama nastaviti graditi bolji, pravedniji i sretniji svijet u kojem će svaki čovjek imati jednako pravo na dostojan život, slobodu, rad i sreću.

Ukoliko nađete razloga da podržite našu misiju, unaprijed vam zahvaljujemo na vašim donacijama kojima ćete dati svoj doprinos našoj zajedničkoj borbi za istinu i pravdu te omogućiti portalu Epoha da nastavi s radom i opstane u ovim za nas nemogućim uvjetima.

Hvala vam od srca na vašoj potpori.

Vaša Epoha

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp