Klimatski teroristi pokušavaju uništiti poznata Monetova umjetnička djela kako bi spriječili “klimatske promjene”

Klimatski teroristi pokušavaju uništiti poznata Monetova umjetnička djela kako bi spriječili “klimatske promjene”

Radikalna klimatska aktivistica uhićena je u subotu ujutro nakon što je zalijepila plakat “apokalipse” preko umjetničkog djela “Makovi” Claudea Moneta u Musée d’Orsay u Parizu.

U posljednjem napadu na neprocjenjiva umjetnička djela klimatskih ekstremista, žena iz aktivističkog kolektiva Riposte Alimentaire (Odgovor na hranu) snimila se kako lijepi poster poznate slike francuskog impresionista, koja je bila izložena u Musee d’Orsay.

Grupa je rekla za Le Figaro da je apokaliptični poster trebao prikazati “košmarnu verziju iste slike, koja predstavlja polje makova 2100. godine, poharano vatrom i sušom”.

“Na +4°C 2100. godine, južna bi Europa nalikovala Sahari, snijeg bi nestao s Himalaja, a monsun u sjevernoj Indiji bi bio poremećen, što bi značajno utjecalo na njezinu poljoprivredu”, dodala je skupina.

Policijski glasnogovornik rekao je da je uhićena “osoba koja je prekrila sliku, a zatim se uključila u djelo”.

Muzej, koji namjerava podnijeti prijavu protiv aktivistice, rekao je nakon incidenta: “Nakon pregleda i tretmana od strane restauratora, rad je obustavljen.” Izložba je sada u potpunosti dostupna javnosti.”

Monetova poznata uljana slika iz 1873. samo je najnovije povijesno umjetničko djelo na meti skupine, koja je prethodno preuzela odgovornost za bacanje juhe od rajčice na Mona Lisu u siječnju i drugu Monetovu sliku, Le Printemps, u Muzeju lijepih umjetnosti u Lyonu u veljači .

Prošli mjesec Food Response bacio je narančasti prah po galeriji barokne Dvorane ogledala u palači Versailles u znak prosvjeda protiv jednakosti.

Dragi prijatelji portala Epoha!

Kao što znate, portal Epoha djeluje potpuno samostalno bez ikakve državne potpore. Kao alternativni portal primorani smo djelovati u nemogućim uvjetima za koje su zaslužni dežurni cenzori koji su nam između ostalog trajno zamračili iliti zabetonirali Facebook stranicu te naši brojni pratitelji iste uopće ne vide naše objave.

Naravno, to nije sve što nam cenzori čine kako bi nas spriječili u našem radu. A sve to što čine, čine samo zato što smo slobodan i neovisan medij koji nije ni pod čijom kontrolom i samo zato što zajedno s vama, dragi prijatelji, vjerujemo u slobodu medija.

To što nam cenzori čine krajnje je neprofesionalno, s obzirom na činjenicu da smo mi službeni medij u RH kao i svi drugi mediji, registrirani pri Vijeću za elektroničke medije te u skladu s tim uredno plaćamo sva moguća davanja sustavu. No, od tog istog sustava ne dobivamo baš ništa osim gore navedenih cenzorskih napada.

Živimo za istinu, ne podilazimo nikakvim sustavnim lažima i od toga nećemo odustati. Ovisimo o dobroj volji naših čitatelja i pratitelja, o vama dragi prijatelji Epohe. Željeli bismo zajedno s vama nastaviti graditi bolji, pravedniji i sretniji svijet u kojem će svaki čovjek imati jednako pravo na dostojan život, slobodu, rad i sreću.

Ukoliko nađete razloga da podržite našu misiju, unaprijed vam zahvaljujemo na vašim donacijama kojima ćete dati svoj doprinos našoj zajedničkoj borbi za istinu i pravdu te omogućiti portalu Epoha da nastavi s radom i opstane u ovim za nas nemogućim uvjetima.

Hvala vam od srca na vašoj potpori.

Vaša Epoha

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp