Iz WHO-a nam poručuju da će suverene nacije nestati do 2025. godine

Iz WHO-a nam poručuju da će suverene nacije nestati do 2025. godine

Iz WHO-a nam poručuju da će suverene nacije nestati do 2025. godine.

Ako Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) uspije, iduće će godine suverene nacije potpuno prestati postojati.

Neometana globalnim bijesom, WHO se hvalila da će potpisati ugovor o pandemiji do 2025. godine – što znači da će svjetske vlade podlijegati zakonima i propisima koje je odredila WHO.

Worthynews.com izvještava:

UN-ova agencija kaže da će globalna zdravstvena pravila ojačati obranu svijeta od novih patogena nakon što je COVID-19 “ubio više od 7 milijuna ljudi”, prema podacima WHO-a.

Ova će objava sasvim opravdano podići obrve među kritičarima u Hrvatskoj i drugim zemljama koji upozoravaju da će sporazum o pandemiji potkopati suverenitet svih zemalja koje potpišu sporazum.

Primjerice, republikanci u Kongresu SAD-a rekli su administraciji predsjednika Joea Bidena da WHO-u ne bi trebalo dati previše ovlasti s obzirom na njezine rezultate tijekom pandemije COVID-19.

“Moramo osigurati da konačni dizajn ne krši naš nacionalni suverenitet i ne krši prava američkog naroda”, rekao je republikanski kongresnik Brad Wenstrup, liječnik i predsjednik posebnog pododbora koji istražuje pandemiju COVID-19.

On i drugi strahuju da će sporazum povećati moć WHO-a nauštrb američkih interesa, uključujući slobodu govora i vjere.

Republikanci zabrinuti

Na primjer, republikanci su izrazili zabrinutost zbog prethodnih prisilnih zatvaranja crkava koje je nametnula SZO.

U Nizozemskoj, koja je igrala ključnu ulogu u sporazumu, zastupnica Fleur Agema iz nizozemske protuislamske Slobodarske stranke (PVV), koja je pobijedila na parlamentarnim izborima u studenom, dijeli tu zabrinutost.

“Čini se da je ovaj ugovor direktiva. Bogatije zemlje, kao što je Nizozemska, morat će dati novac siromašnijim zemljama kako bi bile spremne za pandemiju, a mi to ni sami nemamo”, dodaje ona.

Ipak, unatoč tome što je bila dio vlade u odlasku, nizozemska ministrica zdravstva, Pia Dijkstra, odbila je povući se i rekla da će Nizozemska, kao jedan od ključnih suinicijatora sporazuma, potpisati ugovor o pandemiji u svakom slučaju.

Nedavno je rekla da je Nizozemska “međunarodni lider kada je u pitanju međunarodna suradnja u javnom zdravstvu” i da postoji “konsenzus” u Europskoj uniji o tom pitanju.

WHO kaže da su 194 države članice dvije godine pregovarale o sporazumu za povećanje “suradnje” prije i tijekom pandemije, nakon što su priznale neuspjehe tijekom COVID-19.

Agencija UN-a tražila je sporazum prošli tjedan, ali su razgovori produženi zbog napetosti između bogatih i siromašnijih zemalja oko pitanja kao što su dijeljenje cjepiva i spremnost.

Paralelni sporazum

Ipak, zemlje su postigle paralelni dogovor o ažuriranju postojećih pravno obvezujućih zdravstvenih pravila poznatih kao Međunarodni zdravstveni propisi (IHR).

Ovo uključuje novu kategoriju “kriznih slučajeva pandemije” za najznačajnije i globalno prijeteće zdravstvene krize.

“Povijesne odluke pokazuju ‘zajedničku želju među državama članicama da zaštite svoje vlastite ljude i građane svijeta od zajedničkog rizika od izvanrednih stanja u javnom zdravstvu i budućih pandemija’, rekao je glavni direktor WHO-a Tedros Adhanom Ghebreyesus.

“Ovim sporazumom poduzimamo korake kako bismo zemlje držali odgovornima i pojačali mjere za zaustavljanje epidemija prije nego što ugroze Amerikance i našu sigurnost”, dodao je američki ministar zdravstva i društvenih usluga Xavier Becerra.

Međutim, kritičari upozoravaju da bi sporazum mogao oslabiti SAD i druge zemlje jer sporazum nadilazi razmjenu informacija i postavlja obvezujuću globalnu politiku za godine koje dolaze.

Dragi prijatelji portala Epoha!

Kao što znate, portal Epoha djeluje potpuno samostalno bez ikakve državne potpore. Kao alternativni portal primorani smo djelovati u nemogućim uvjetima za koje su zaslužni dežurni cenzori koji su nam između ostalog trajno zamračili iliti zabetonirali Facebook stranicu te naši brojni pratitelji iste uopće ne vide naše objave.

Naravno, to nije sve što nam cenzori čine kako bi nas spriječili u našem radu. A sve to što čine, čine samo zato što smo slobodan i neovisan medij koji nije ni pod čijom kontrolom i samo zato što zajedno s vama, dragi prijatelji, vjerujemo u slobodu medija.

To što nam cenzori čine krajnje je neprofesionalno, s obzirom na činjenicu da smo mi službeni medij u RH kao i svi drugi mediji, registrirani pri Vijeću za elektroničke medije te u skladu s tim uredno plaćamo sva moguća davanja sustavu. No, od tog istog sustava ne dobivamo baš ništa osim gore navedenih cenzorskih napada.

Živimo za istinu, ne podilazimo nikakvim sustavnim lažima i od toga nećemo odustati. Ovisimo o dobroj volji naših čitatelja i pratitelja, o vama dragi prijatelji Epohe. Željeli bismo zajedno s vama nastaviti graditi bolji, pravedniji i sretniji svijet u kojem će svaki čovjek imati jednako pravo na dostojan život, slobodu, rad i sreću.

Ukoliko nađete razloga da podržite našu misiju, unaprijed vam zahvaljujemo na vašim donacijama kojima ćete dati svoj doprinos našoj zajedničkoj borbi za istinu i pravdu te omogućiti portalu Epoha da nastavi s radom i opstane u ovim za nas nemogućim uvjetima.

Hvala vam od srca na vašoj potpori.

Vaša Epoha

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp